Hızlı tren 3. köprüden geçecek

Ulaştırma Bakanı Soluk, Ankara-İstanbul YHT hattının 3. köprü ve Marmaray'dan geçeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının, Sapanca Gölü'nün kuzeyinden İstanbul Sultanbeyli'ye gideceğini, burada ikiye ayrılacak hattın bir kolunun Boğaz'a inşa edilecek üçüncü köprüye, bir kolunun Marmaray'a bağlanacağını bildirdi.

Bakan Soluk, her iki hattın da 350 kilometre hıza uygun olarak inşa edileceğini kaydetti.

Soluk, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin Kınalı ile Akyazı arasında, yan yol bağlantılarıyla birlikte 414 kilometre uzunluğunda olduğunu ve proje kapsamında İstanbul Boğazı'na üçüncü köprü yapılacağını anımsattı.

Köprü'de 2x4 karayolu, 2x1 demiryolu güzergahı bulunacağını belirten Soluk, "Demiryolu güzergahı köprüyle aynı düzlemde mi olacak, yoksa asma mı olacak bunu alacağımız tekliflerde değerlendireceğiz. Şartnamemizde böyle bir madde var. 23 Ağustosta yüklenici teklifleriyle değerlendireceğiz. Şu anda bu konuda hiçbir kesinlik yok. Köprüden hızlı tren geçebilecek. Projedeki tekliflere bağlı olarak hız değişecek. Ankara-İstanbul YHT hattı, Sapanca Gölü'nün kuzeyinden Sultanbeyli'ye gidecek. Burada ikiye ayrılacak hattın bir kolu üçüncü köprüye, bir kolu Marmaray'a bağlanacak. Marmaray'da banliyö hatları ile Avrupa'ya geçecek. İki hat da 350 kilometre hıza uygun olarak inşa edilecek. Bunun proje ihalesini yaptık. Kısa zaman içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşme yaparak son şekli vereceğiz."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir