Hocaların hocası hayatını kaybetti

Ünlülerin tenis antrenörü olan en eski tenis antrenörü 95 yaşında vefat etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tenis sektöründe “Hocaların Hocası” olarak bilinen, ünlülerin tenis antrenörü olan en eski tenis antrenörü 95 yaşında vefat etti.

Aslen Ermeni olan Sarkis Harputlu ilk Ermeni Subay olarak da bilinmekteydi.
Türkiye'deki birçok Tenis Kulübünün kurucusu olan (Dalyan Clup, Caddebostan Raket Kulüp) ve Türkiye’deki çoğu tenis kortunun yapımını üstlenen Sarkis Harputlu 12 Haziran 2014, Perşembe günü saat 13.00’da; Kadıköy Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nde son yolculuğuna uğurlanacak. Ardından Surp Garabet Ermeni Mezarlığına defnedilecek.
Sarkis Harputlu, Kayseri’nin Tarsus nahiyesinin Deverek köyünde doğdu. Manifaturacıda çalışan babası, Hagop Bey erken ölünce; iki yaşındayken İstanbul’a geldiler. Aramyan ilkokulu ve Getronagan Lisesi’ni bitirdi. Grek-Latin dilleri klasik filolojiden mezun oldu. Sarkis Harputlu, altı dil biliyordu.
Salih Harputlu, kariyeri boyunca Ali Rıza Derviş, Bal Mahmut, İbrahim-Bülent Cimcoz, Çetin Altan, Melih C. Anday, Yaşar Kemal, Sabahattin Eyüboğlu, Mehmet Pisak, Sait F. Abasıyanık, Bedri R. Eyüboğlu, Necmettin Sadak, Adnan Akın, Siyami Ersek, Avni Şasa, Ali İpar, Muammer Eriş, Mümtaz F. Taylan, Alman Elçi Fon Papen, Vehbi-Sinan Koç gibi isimlere tenis partnerliği ve hocalık etmişti.
Sarkis Harputlu’nun cenaze törenine Hülya Avşar, Banu Alkan, Hümeyra ve diğer öğrencileri katılıyor.