Hollanda: Çavuşoğlu oy için gelmesin

Hollanda hükümeti tarafından Bakan Çavuşoğlu'nun ziyaretine ilişkin yapılan olumsuz açıklamalar sürüyor. Başbakan Rutte, "Maurithuis Müzesini görmeye gelebilir ama siyasi toplantılar istemiyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hollanda hükümeti, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, anayasa referandumu öncesinde Türk toplumundan oy istemek için gelecekse, bu ülkede hoş karşılanmayacağını söyledi.

Hükümetin açıklamasında, Dışişleri Bakanı Bert Koenders'in Çavuşoğlu'nu arayarak yapacağı ziyaretin istenmediğini ve geldiği takdirde resmi bir karşılama yapılmayacağını söylediği bildirildi.

"Başbakan Mark Rutte dün Brüksel'de yaptığı bir basın konferansında, "Mesele Çavuşoğlu'nun Hollanda'ya gelmesi değil. Maurithuis Müzesini ya da bu mevsimde açtıysa laleleri görmeye gelebilir. Ama siyasi toplantılar yapmasını istemiyoruz" dedi.

'Verilebilecek en güçlü işaret'

Rutte, Çavuşoğlu için resmi karşılama yapılmamasının, sonuçta bir NATO müttefiki olan Türkiye'ye verilebilecek en güçlü işaret olduğunu söyledi.

Hollanda'nın Rotterdam kenti de Çavuşoğlu'na Türklere hitap etme izni vermedi. Bu durumda Bakan'ın Hollanda'da nerede konuşacağı bilinmiyor.