Hristofyas'ın kızı ve oğlu da eylemlere katıldı

Rum kesimindeki sendikaların eylemleri sürerken, Hristofyas'ın kızı ve oğlu da gösterilere katıldı. Tüm kamuda ise genel grev yapma kararı alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - Kıbrıs Rum kesimindeki sendikaların, Rum hükümetinin ekonomik krizin aşılması için hazırladığı ve muhalefetin de onayını alan ekonomik tedbirlere karşı protestoları artarak sürüyor.

Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın kızı Hristina ve oğlu Hristos Hristofyas, sendikaların ekonomik önlemleri protesto etmek için dün Rum meclisi önünde düzenlediği eyleme katıldı.

Rum tarafı genelinde dün eylem yapan Rum sendikaları eylemi bugün de sürdürdü.

Rum Memur Sendikası (PASİDİ) bugün öğleden sonra, hastaneler hariç, bütün kamuda greve gitti. Sendika, yarın da hastaneler de dahil, tüm kamuda genel grev yapma kararı aldı.

PASİDİ ve çok çocuklu aileler 2012 bütçesini görüşmek üzere toplanan Rum meclisi önünde toplandı ve pankartlı protesto eylemi düzenledi. Eylemde "vergi kaçakçılarını ortaya çıkartın", "krizle baş etmek için adil tedbir, maaşlıların omuzuna başka tedbir yüklenmesine hayır" şeklinde sloganlar atıldı. Rum meclis çalışanlarının da protesto eylemine katıldığı belirtildi. PASİDİ'nin eyleminden, Rum tarafında bu pazar yapılacak yerel seçimlerin de etkilenmesi bekleniyor.

Meclis toplantısı yarıda kaldı

Rum Memur Sendikası'nın ani grev kararı ve meclis önündeki eylemi dolayısıyla 2012 bütçesini görüşmek üzere öğle saatlerinde toplanan Rum Meclisi Genel Kurul toplantısı yarıda kesildi.

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru toplantıyı sonlandırdı ve PASİDİ'nin eylemine gösterilecek tepkiyi görüşmek amacıyla, siyasi parti başkan veya temsilcilerini ofisinde toplantıya çağırdı

Uçuşlar duracak

Bu arada, Rum Hava Trafik Kontrolörleri de (EEK) yarın Larnaka ve Baf havaalanlarında 12 saatlik uyarı grevi yapacak. Grevden VIP ve arama-kurtarma maksatlı uçuşlar da etkilenecek.

Rum radyosu, Larnaka ve Baf havaalanlarındaki uyarı grevinin 09.00-21.00 saatleri arasında yapılacağını duyurdu. Rum hava trafik kontrolörlerinin örgütlü bulunduğu ''Kıbrıs Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası'' (PASEEK) tarafından yapılan açıklamada, hava kontrolörlerinin maaş ve ödeneklerinin devlet değil havacılık şirketleri tarafından ödendiği, bu nedenle Güney Kıbrıs'ta alınan tedbirlerin kendilerini kapsamaması gerektiği belirtildi.

PASEEK, eylemlerini gelişmelere göre artıracağını da kaydetti. Grevden 70 uçuşun etkileneceği belirtildi.

Rum Maliye Bakanlığı, sendikadan grevi iptal ederek yarın görüşmeye gelmesini istedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir