HSYK'dan inceleme kararı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu olağanüstü bir gündemle toplandı. HSYK'dan haklarında iddialar bulunan savcılar ve 17 Aralık operasyonu sonrası atanan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok için inceleme kararı çıktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ile bazı savcılar hakkında inceleme başlatılmasını kararlaştırdı.

Bu incelemenin başlayabilmesi için ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın onay vermesi gerekecek. HSYK'dan edinilen bilgiye göre, HSYK 3.Dairesi Çolakkadı'nın yanı sıra, Savcılar Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Oktay Erdoğan hakkında da inceleme kararı alındı.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (Yarsav) resmi twitter hesabında yer alan açıklamada, "Bu kararın uygulanabilmesi için HSYK Başkanı olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın onay vermesi gerekiyor. Bu onay verilmediği takdirde bu kararın hiçbir hukuki değeri bulunmamaktadır" denildi.

HSYK ihbar saydı

Dün bir gazetede Savcı Zekeriya Öz’ün Dubai tatilini bir inşaat şirketinin ödediği haberi yer almıştı. Savcı Zekeriya Öz, konuya ilişkin “Dubai’ye tatile gittim ama masrafları kendim ödedim. Yazılı açıklama yapacağım” açıklamasında bulunmuştu. Fakat Savcı Öz’den önce Ağaoğlu şirketinden bir açıklama geldi. Açıklamada, “Sayın Savcı Dubai temsilciliğimizle geçmişe dayanan tanışıklığı çerçevesinde ağırlandı” ifadeleri yer aldı. Medyaya yansıyan bu iddiaları ihbar kabul eden HSYK 3. Dairesi de rutin toplantı günü yarın olmasına rağmen bugün bu iddiaları değerlendirmek üzere toplandı. Öz’le ilgili tüm bu iddialar ve açıklamalar bir dosyada yer aldı ve HSYK 3. Dairesi’nce değerlendiriliyor. Dairenin incelemesi sadece Zekeriya Öz ve Dubai tatili ile sınırlı kalmayacak. 

Akkaş soruşturmanın elinden alındığını iddia etmişti

Aralık'taki operasyonun ardından İstanbul Cumhuriyet savcısı Muammer Akkaş yaptığı açıklamada yürüttüğü rüşvet ve nüfuz ticareti soruşturma dosyasının elinden alındığını belirterek, "Hem Başsavcılık hem de yargılama kararlarını uygulama durumunda olan Adli Kolluk üzerinden yargıya açıkça baskı yapılmış ve mahkeme kararlarının uygulanması önlenmiştir" dedi.

Bunun hemen ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı yaptığı açıklamada, dosyanın Akkaş'ın elinden alınmasına gerekçe olarak soruşturma ile ilgili bilgileri medyaya sızdırmasını gösterdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir