Hüda Par seçimlere bağımsız adaylarla girecek

Hüda Par, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine 9 ilde bağımsız adaylarla girecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hür Dava Partisi'nin (Hüda Par) 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerine bağımsız adaylarla gireceği bildirildi. 

Diyarbakır'da bir düğün salonunda yapılan aday tanıtım toplantısında konuşan Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, seçim barajının, farklı düşüncelerin mecliste temsil edilmesine engel olduğunu savundu. 

Yılmaz, "Temsilde adaleti engelleyen bu baraj zulmünü aşabilmek için parti olarak değil, bağımsız adaylarla seçimlere katılma kararı almış bulunuyoruz" dedi. 

Türkiye'nin önünde acilen çözülmesi gereken iki önemli meselenin bulunduğunu dile getiren Yılmaz, bunlardan birinin Kürt sorunu diğerinin de İslami yaşamın önündeki engellerin kaldırılması olduğunu söyledi. 

6-7 Ekim olayları 

Yılmaz, 6-7 Ekim'de DAEŞ bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere ilişkin hazırlanan iddianamede, azmettiricilere yer verilmediğini ileri sürerek, "Yandaş kitlesini eylem yapmaya çağıran başta örgüt lideri Abdullah Öcalan, Cemil Bayık, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır il eş başkanı dahil diğer hedef gösterenlerin iddianameye dahil edilmeleri gerekirdi" diye konuştu. 

Yapıcıoğlu, Diyarbakır'dan aday 

Toplantıda, Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun seçimlere Diyarbakır'dan bağımsız aday olarak gireceğini açıklandı. 

Yapıcıoğlu, yaptığı açıklamada, mecliste İslami bir muhalefetin olması gerektiğini savundu. 

Kürt sorununun çözümü konusunda yeni anayasa yapılması gerektiğini kaydeden Yapıcıoğlu, şöyle konuştu: 

"2 yıllık çatışmasızlıktan sonra dediler ki 'Kürt sorunu bitti' Sayın Cumhurbaşkanı 'Kürtler sorun değil, sorun sistem sorunudur.' Bu anlamda söylediyse eğer evet sistem sorunu vardır. Bu sorun yüzyıldır vardır ve halen de devam etmektedir. Eğer siz acilen yeni tamamen sivil, insan merkezli ve özgürlükçü bir anayasa yapmazsanız ve bu anayasanız halkın değerleri ile barışık olmazsa sistem sorunu da var olmaya devam edecektir." 

9 ilde aday gösterilecek 

Konuşmaların ardından 9 ilde seçimlere girecek bağımsız adaylar tanıtıldı. Diyarbakır'da Yapıcıoğlu, Batman'da Aydın Gök, Bitlis'te Cengiz Karakaya, Adana'da Salih Demir, Şırnak'ta Şehzade Demir, Van'da Mehmet Mehdi Oğuz, Şanlıurfa'da Mehmet Yavuz, Bingöl'de Sait Şahin ve Mardin'de Mahmut Kılınç'ın aday gösterileceği duyuruldu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir