Hükümet İmralı'da yeni infaz kurumu kuracak

Bakan Şahin, İmralı'ya 5 veya 6 hükümlünün daha kalabileceği şekilde ceza infaz kurumu yapmayı planladıklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ÇANKIRI - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İmralı Adası'nda yeni bir infaz kurumu yapmayı planladıklarını söyledi.

Bakan Şahin, incelemelerde bulunmak ve Çankırı Karatekin Üniversitesinin (ÇKÜ) yeni akademik yılı açılışına katılmak üzere geldiği Çankırı'da vali Ali Haydar Öner'le görüşerek ilin sorunlarıyla ilgili bilgi aldı.

Görüşmenin ardından Çankırı Adliyesine giden Bakan Şahin, burada incelemelerde bulundu. Mehmet Ali Şahin, gelecek yıl Çankırı'da yeni bir adliye binası yapılacağını söyledi.

Bakan Şahin, daha sonra, ÇKÜ'de akademik yılın başlaması  dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı.

Şahin, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin aydınlık geleceğe ulaştırılması için bilim yuvalarının sayısının artırılması gerektiğini belirtti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, İmralı Adası'nda yeni bir infaz kurumu yapmayı planladıklarını söyledi.

Bakan Şahin, "İmralı Adası'nda güvenlik görevlilerinin barınabileceği yerlerin uygun olmaması nedeniyle yenilerini yapmak için inşaat başlattık. Aynı zamanda oraya 5 veya 6 hükümlünün daha kalabileceği şekilde ceza infaz kurumu yapmayı planlıyoruz. Bunu yaptıktan sonra oraya hükümlü sevk edip etmeyeceğimizi değerlendireceğiz" dedi.

Adalet Bakanı Şahin, "Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in yargılandığı davada, mağdurun avukatının baroda sicil kaydının olmamasının davayı nasıl etkileyeceği" yönündeki soru üzerine, "Onu mahkeme heyeti bilir. Mağdur kızın avukatı yetkisizse yetkili bir avukat gelir ve bundan sonraki duruşmalarda temsil eder. Bu bir yargısal faaliyettir. Benim yargısal faaliyetle ilgili değerlendirme yapmam mümkün değil" diye konuştu.