Hükümet meselesi bir an önce çözülmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en kısa sürede bir koalisyon hükümetinin kurulmasını istediğini belirterek, "Siyasi partilerimiz bu konuda üzerlerine düşeni yapmazlarsa çözüm mevki yine milletimizdir" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlarla iftar programında bir araya geldi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, mevcut Meclis yapısı içinde en kısa sürede bir koalisyon hükumetinin oluşturulmasını temenni ettiği belirterek "Siyasi partilerimiz bu konuda üzerlerine düşeni yapmazlarsa çözüm mevki yine milletimizdir" dedi

Erdoğan, "Bu konuda tüm siyasi partilerimize, onların genel başkanlarına büyük görev düşüyor. Türkiye'nin, geçmişini tartışan değil, geleceğini aydınlatan bir koalisyon hükümetine ihtiyacı var. 1990'lı yıllarda şahit olduğumuz koalisyon tecrübelerinin ülkemize yaşattığı sıkıntıları tekrarlatmaya kimsenin hakkı yok." ifadelerini kullandı.

"Çözüm mevki millet olur"

Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olarak, ben milletimin arzusu doğrultusunda hareket etmeye, ön açıcı, teşvik edici olmaya gayret ediyorum. İçeride ve dışarıda yaşamakta olduğumuz kritik dönem, hükümet meselesinin bir an önce çözülmesini zorunlu kılıyor. Siyasi partilerimiz bu konuda üzerlerine düşeni yapmazlarsa çözüm mevki yine milletimizdir." diye konuştu.

Sofra maliyeti tartışması

Erdoğan,  Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki heyete verilen iftar yemeğinin maliyetinin 3 bin 390 lira olduğunu belirterek "Gerçek maliyeti bu olan bir iftar yemeği, milyon liralık rakamlarla kamuoyunun gündemine getirilmeye çalışıldı. Bu iddiaları ortaya atanlar ya hesap bilmiyorlar ya da niyetleri başka. Biz onların niyetlerinin ne olduğunu biliyoruz. Bu tür iftiraların tamamının hukuk önünde hesabını verecekler. Öyle ben burada konuşayım burada kalsın yok, hesaplaşacağız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı makamının miletin en üst düzey temsil makamı olduğunu belirten Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığını tanımayan milleti tanımamış olur. Cumhurbaşkanının meşruiyetine saldıran milletin iradesine saldırmış olur. Cumhurbaşkanına saygısızlık yapan millete saygısızlık yapmış olur." şeklinde konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: "Seçim sonuçlarına bakıp, 'Türkiye sıkıntıya düştü' diye adeta sevinç çığlıkları atanları hep birlikte takip ediyoruz. Kendi çıkarlarını, ülkenin çıkarlarının önüne koyanların yüzlerindeki memnuniyet ifadesinin gayet iyi farkındayız. İnşallah ya en kısa sürede yeni hükümeti kurarak ya da seçimleri yenileyerek, bu heves sahiplerini bir kez daha hüsrana hep birlikte uğratacağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir