Hükümet ve muhalefetten operasyon yorumu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 14 Aralık operasyonlarıyla ilgili 'Yapılan işlemlerin sonucunu göreceğiz' derken, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, 'Yanlış yapan yanlışının bedelini öder' dedi. Kılıçdaroğlu ise,'Darbe süreci yaşıyoruz' ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 13 ilde başlatılan “paralel yapı” iddialarına ilişkin operasyonu değerlendirdi. Numan Kurtulmuş, operasyonun teferruatını ve hangi gerekçelerle yapıldığını şu an bilmediğini söyledi. Herkesin duruma bakacağını ifade eden Kurtulmuş, "Yapılan işlemlerin sonucunu göreceğiz. Bir şey söylemeyi bu aşamada uygun görmüyorum" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Gerekli değerlendirmeleri süreç içerisinde zaten kamuoyu da yapar. Yanlış yapan yanlışının bedelini öder. Ama şu anda daha çok yeni haberler, bakalım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu: Darbe süreci yaşıyoruz

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu sabah saatlerinde başlatılan İstanbul merkezli operasyonu değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bütün bu olaylar, sakın ola ki milletimizde bir umutsuzluk yaratmasın. Bu ülkede CHP, CHP'ye oy veren yürekli insanlar olduğu sürece biz demokrasiyi her ortamda savunacağız, savunmak da zorundayız. Bu bizim görevimizdir. Bu görev sadece Türkiye'ye karşı yapılan bir görev değil, çocuklarımıza, geleceğe karşı yapılmalıdır. Bu görevin arkasında duracağız. Umutsuzluğa kimse kapılmasın. Demokrasi, insanların bedel ödeyerek kazandıkları bir rejimdir. Hala bu bedeli bizim insanlarımız ödüyor.

Düşüncesi ne olursa olsun, her insanın düşüncesini özgürce açıklayabileceği bir Türkiye'yi hepimiz özlemle kurmak ve inşa etmek zorundayız. Medyaya sansür, baskı uygulanması, aslında halka, topluma baskı uygulanması anlamına gelir. Eğer bir ülkenin medyası özgür değilse o ülkenin halkı da özgür değildir. Biz özgür, herkesin düşüncesini korkmadan açıklayabileceği bir Türkiye arzu ediyoruz." 

Cemil Çiçek: Radyodan dinlediğim kadarıyla adli bir vaka

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 14 Aralık operasyonuna ilişkin,  "Radyodan dinlediğim kadarıyla, adli bir vakadır, adli bir işlemdir. Ben o konuda bir şey söylemem. İlk defa da yapılıyor değil. Hepimizin arzusu, gerçeğin ortaya çıkarılmasıdır. Bunun dışında bir şey söyleyemem" diye konuştu.

Savunma Bakanı: Ortaya çıksın

Öte yandan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonununa ilişkin, "Bir incelemede, bir araştırmada hangi sahte belge düzenlendi, hangi kişi özgürlüklerden alıkonuldu ortaya çıksın. Ondan sonra da vatandaşımız görecektir" dedi.

Yılmaz, Sivas'ın Zara ilçesinde partisinin ilçe kongresinin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonunun sorulması üzerine Yılmaz, "Gözaltıyla ilgili hakimin vermiş olduğu kararın şöyle bir gerekçesine baktım. Diyor ki örgüt kuraraktan, örgüt marifetiyle bir örgüt oluşturuldu. Bu örgütün tehditle, yıldırmayla, baskıyla ve sahte belgeler üreterekten ve kişilerin de özgürlüklerinin kısıtlanması suretiyle hukuka aykırı fiillerde bulunduğu bundan dolayı da ilgili kişilerin gözaltına alınması doğrultusunda bir karar verildi" diye konuştu.

 Gözaltı kararındaki "sahte belge düzenlendi" gerekçesine dikkati çeken Yılmaz, "Bir bakalım hangi sahte belge düzenlenmiş. Başka ne diyor, 'Kişiler özgürlüklerinden alıkonuldu.' Bilen var mı? Hangi kimsenin özgürlükten. Dolayısıyla bir incelemede, bir araştırmada çıksın hangi sahte belge düzenlendi, hangi kişi özgürlüklerden alıkonuldu bu ortaya çıksın. Ondan sonra da vatandaşımız görecektir. Ancak vatandaşımız şunu da göz ardı etmesin" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir