Hükümet'ten '19 Ocak' yorumu

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve Adalet Bakanı Bozdağ, Erdoğan'ın 19 Ocak'ta Kabine'ye başkanlık edecek olmasını değerlendirdi. Kurtulmuş, karar için "Son derece normal bir süreç" derken, Bozdağ, "Anayasal bir yetki"olduğunu savundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Ocak 2015'te Bakanlar Kurulu'na başkanlık etmesine ilişkin, "Son derece normal bir süreç işleyecek. 19 Ocak'ta inşallah hep beraber toplantıya katılacağız" dedi.

 Kurtulmuş, partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katılmak üzere AK Parti Genel Merkez'ine gelişinde, gazetecilerin sorusunu cevaplandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 19 Ocak'ta Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğini açıklamasına ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, "Son derece normal bir süreç işleyecek. 19 Ocak'ta inşallah hep beraber toplantıya katılacağız" yanıtını verdi.

Bozdağ: Anayasal bir yetkidir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da aynı konuya ilişkin soru üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesinde açık şekilde, gerektiğinde Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceğini açıkladığını anımsattı.

Bozdağ, "Bu sürpriz değil. Kamuoyunu şaşırtan bir şey değil. Seçim öncesinde milletimize taahhütlerinden bir tanesidir. Anayasal bir yetkidir, onu kullanmaktadır. Sayın Başbakanımız ile istişare içinde alınmış ve uygulamaya konulmuş bir karardır. Cumhurbaşkanı ile hükümetin birlikte çalışması Türkiye'ye güç katar" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir