Hükümetten Karsan'a tam destek

Çağlayan'ın ardından Bakan Ergün de, New York taksi ihalesi sürecine mektuplarla destek veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Karsan'a New York taksi için Hükümet desteği sürüyor. Devlet Bakanı Çağlayan’ın yoğun girişimlerinin yanı sıra Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de Karsan'ın New York taksi ihalesini yakın takibe almış durumda.

Bakan Ergün'ün Karsan'ın New York taksi ihalesine girmesinin hemen ardından New York Belediye Başkanına bir referans mektubu yolladığı ortaya çıktı.

Şimdi de yeni bir referans mektubu kaleme alan Ergün, önümüzdeki hafta içinde mektubu New York Belediye Başkanına gönderecek. Ergün mektubunda, "Bugüne kadar Türkiye'de üretilen hiçbir araç geri çağrılmamıştır" mesajını vererek, Türkiye'deki otomotiv sanayinin güçlü yapısına dikkat çekecek.

Ayrıca Karsan'ın da kendisini ispatlamış bir firma olduğunu ifade ederek, Karsan'ın bu projeyi hak ettiğini ve başarıyla yükümlülüklerini yerine getireceğini belirtecek olan Ergün, Türkiye'de "sıfır hata" ile üretim yapıldığına işaret edecek.

Ergün, "Bugüne kadar Türkiye'de üretilip de geri çağrılmış bir otomobil yok" mesajını verecek. Türkiye'deki sanayinin güçlü yapısına da vurgu yapacak olan Ergün'ün mektubu önümüzdeki hafta içinde göndermesi bekleniyor.