Hyundai i20'lere Avrupa talip

Türkiye'de üretilecek Hyundai i20'ler için Avrupa'dan 10 bin adet sipariş alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hyundai Assan Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Kwang-Heum, i20'nin Türkiye'de üretilmesinden hem Türkiye hem de tüm Avrupa'nın avantaj sağlayacağını söyledi.

Hyundai'den yapılan açıklamada, İzmit Fabrikasında hazırlıkları süren i20 üretimi ile ilgili ilk çalışmaların başladığı ve Hyundai'nin Avrupa'daki tüm distribütörlerinin, i20'nin pilot üretiminden ilk çıkan araçları incelemek ve tüm bilgileri almak üzere Hyundai Assan İzmit Fabrikasını ziyaret ettiği belirtildi.

Aralarında Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Hollanda gibi ülkelerin de bulunduğu distribütörlerin, fiyatlar belli olmadan üretimin başlayacağı mayıs ayı için yaklaşık 10 bin adetlik i20 siparişine imza attıkları ifade edildi.

Açıklamaya göre, evsahipliğini Hyundai Assan Başkanı ve CEO;su Kwang-Heum Um'un yaptığı etkinliğe, tüm Avrupa'yı kapsayan 20 ülkedeki Hyundai distribütörü adına çeşitli üst kademelerde bulunan 25 yönetici katıldı.

Fabrika ve üretim hakkında detaylı bilgi alan distribütörler, daha sonra i20'nin Türkiye'deki en üst kalitede üretimi için yapılacak geliştirme ve iyileştirme çalışmaları için bilgilendirildi. Pilot üretiminden çıkan ilk i20'ler incelendikten sonra katılımcılar fabrikadaki tüm bantları gezdi.

Toplantıda konuşan Hyundai Assan Başkanı ve CEO'su Kwang-Heum, şunları kaydetti:

"Fabrikamız 1997 yılından bu yana 500 bin adetten fazla araç üretmiş ve bu rakamın yarısından çoğunu da ihraç etmiştir. Edindiğimiz tecrübemiz ve sürekli olan gelişimimiz sayesinde de Hyundai fabrikaları arasında en yüksek kalitede üretim yapan fabrika olarak tescillenmiştir. 2009 yılında Türkiye Otomobil Pazarı;ndaki birinciliğimiz ve tüm bu başarılarımız sayesinde i20'nin üretimi için yeni merkez olarak İzmit Fabrikamız belirlenmiştir. Üstlendiğimiz bu misyon ile, en üstün güvenliğe ve kaliteye sahip i20 modellerini Türk işçisinin emeğiyle üretip Türkiye;ye ve tüm Avrupa;ya sunacağız. i20 modelimiz için esnek bir üretim felsefesi uygulayacağız ve tüketicinin taleplerini en iyi ve hızlı şekilde karşılayıp müşteri memnuniyeti seviyesini daha da üst sıralara taşıyacağız. Bu amaçla i20'nin Türkiye;de üretilmesinden hem Türkiye hem de tüm Avrupa her alanda büyük bir avantaj sağlayacaktır ve herkes 'Türk Malı etiketine sahip en üstün i20'leri kullanma ayrıcalığı yaşayacaktır"

Bu konularda ilginizi çekebilir