Hyundai ikinci i20 Troy siparişi için hız kesmeden çalışıyor

İlk 10 bin adet i20 Troy'u ihraç eden şirket, ikinci 10 bin adetlik sipariş için üretimine hızla devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hyundai'nin, ilk 10 bin adet i20 Troy'u ihraç ettiği ve ikinci 10 bin adetlik sipariş için Hyundai Assan Fabrikası'nda üretimin hızla devam ettiği bildirildi.

Hyundai'den yapılan açıklamada, İzmit Fabrikası'nda Türkiye ve Avrupa pazarları için Mayıs ayında üretmeye başladığı ve Haziran ayı içinde de satışa sunduğu i20 Troy modelinin büyük talep gördüğü kaydedildi.

Henüz seri üretimi başlamadan Avrupa'dan alınan 10 bin adetlik i20 Troy ön siparişinin teslimatı 1 Temmuz 2010 itibariyle tamamlandığı dile getirilen açıklamada, yeni alınan ikinci 10 bin adetlik siparişin üretimine ise ara verilmeden devam edildiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, tüm dünyadaki Hyundai fabrikaları arasında en yüksek kalitede üretim yapan tesis seçilen ve Hyundai'nin Avrupa için ihracat merkezi haline gelen İzmit Fabrikası'nın, Türk işçisinin emeğiyle üretilen i20 Troy modeli için henüz üretim başlamadan Avrupalı distribütörlerden tam not aldığı ve 10 bin adetlik ön siparişle üretime başladığı hatırlatıldı.

Bu 10 bin adetlik ön sipariş içinde en yüksek talebin bin 700 adetle İspanya verirken ikinci sırada bin 200 adetle Yunanistan, üçüncü sırada da bin adetle İtalya yer aldığı belirtilen açıklamada, ikinci 10 bin adetlik siparişinin ise Haziran ayı içerisinde alındığı ve bu siparişlerde de ilk üç sırayı bin 300 adetle yine İspanya, bin adetle Almanya ve 750 adetle Fransa aldığı ifade edildi.

Açıklamada, temmuz ve ağustos ayı içinde üretime hız kesmeden devam edecek olan Hyundai Assan İzmit Fabrikası'nın, bu süre içinde de tüm sipariş edilen araçların üretimini tamamlayıp hepsini Avrupa'ya ihraç edeceği kaydedildi.

Hyundai Assan yetkilileri konuyla ilgili, "Fabrikamızda edindiğimiz tecrübemiz ve sürekli olan gelişimimiz sayesinde Hyundai fabrikaları arasında en yüksek kalitede üretim yapan fabrika olarak tescillendik. Üstlendiğimiz bu misyon ile, en üstün teknolojiye, güvenliğe ve kaliteye sahip i20 Troy modellerini Türk işçisinin emeğiyle üretip Türkiye'ye ve tüm Avrupa'ya sunuyoruz. i20 modelimiz için ilk 10 bin adetlik ön siparişi, aracı daha üretmeden almıştık. Kısa süre içinde ikinci 10 bin adetlik siparişi de aldık. Artık tüm Avrupa ve Türkiye, 'Türk Malı' etiketine sahip en üstün i20'leri kullanma ayrıcalığı yaşamaya başladı" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir