Hyundai ix35'e güvenlikten 5 yıldız

Hyundai'nin yeni SUV modeli, Euro NCAP'ın çarpışma testlerinden arka arkaya 5 yıldız alan üçüncü Hyundai modeli oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Hyundai'nin yeni nesil SUV modeli ix35'in Euro NCAP'ın gerçekleştirdiği son çarpışma testinden en yüksek puanı alarak 5 yıldızın sahibi olduğu bildirildi.

Hyundai'den yapılan yazılı açıklamada, Hyundai ix35'in, Euro NCAP'in  (Yeni Arabaları Değerlendirme Programı -European New Car Assessment Programme) çarpışma testlerinden arka arkaya 5 yıldız alan üçüncü Hyundai modeli olma özelliğini taşıdığı belirtildi.

Yüksek kaliteye, teknolojiye ve güvenliğe öncelikli olarak yatırım yapan Hyundai'nin böylece ix35'ten önce teste giren i30 ve i20 ile birlikte son çıkan tüm Avrupalı modelleriyle 5 yıldız aldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hyundai ix35, yetişkin korumasında yüzde 90 ile en yüksek skoru alarak bu rakama ulaşabilen birkaç SUV'den biri oldu. Önden ve arkadan çarpmalarda ix35'in kabininin stabil kalması ve yolculara iyi bir koruma sağlaması, puanını yükselten en önemli etkenler olarak belirtildi.

Hyundai ix35, en büyük başarıyı çocuk güvenliğinde elde etti. Hem 18 aylık hem de 3 yaşındaki dummy testlerinde en iyi sonuçları elde eden ix35, çocuk güvenliğinde yüzde 88 oranındaki korumayla tüm rakipleri içindeki en güvenli araç oldu. Hyundai ix35, yüzde 71'lik derecesiyle güvenlik destek ekipmanları açısından da yüksek bir skor aldı. Bu skorda, tüm versiyonlarda standart olarak sunulan ESP ve emniyet kemeri uyarı sisteminin önemli bir etkisi oldu."

Açıklamada, mart ayında Avrupa ile aynı anda piyasaya sürülen Hyundai ix35'in Türkiye'de büyük ilgi gördüğü belirtilerek ilk 4 ayda 600 adetten fazla satıldığı ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir