Hyundai-Wia Makina, Güney Kore fabrikasını açtı

Yeni fabrikada 220 farklı ürün üreten Hyundai-Wia Makina, ürün çeşitliliğini artırmak adına, bu ürünlerde otomasyon sistemleri robot uygulamalarını kullanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Hyundai-Wia Makina'nın Güney Kore'deki yeni fabrikasının açıldığı, Kore takım tezgahlarını Türkiye'ye ilk getiren kişi ve Avrupa Satış Birincisi olmasından dolayı İbrahim Coşkun Akyüz'e ödül verildiği bildirildi.

Hyundai Wia'nın Türkiye'deki distribütörü Ak Makina'dan yapılan yazılı açıklamada, Hyundai-Wia Makina'nın Güney Kore'deki yeni fabrikasının açıldığı belirtildi.

Fabrikanın açılışını Hyundai Motor Group üst Yöneticisi (CEO) Heung - Soo Lheem ile birlikte Ak Makina Sanayi Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Coşkun Akyüz ve diğer yetkililerin yaptığı bildirildi.

Yeni fabrikada, 220 farklı ürün üreten Hyundai-Wia'nın ürün çeşitliliğini artırmak adına, bu ürünlerde hız ve performansı artıracak otomasyon sistemleri robot uygulamalarının yapılacağı ifade edildi.

Hyundai Wia'nın otomotiv ve talaşlı imalat konusunda takım tezgahlarına yatırımlarının devam edeceği belirtilen açıklamada, Kore takım tezgahlarını Türkiye'ye ilk getiren kişi ve Avrupa Satış Birincisi olmasından dolayı İbrahim Coşkun Akyüz'e ödül verildiği kaydedildi.

İbrahim Coşkun Akyüz, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"1981 yılından bu yana Ak Makina, komşu ülkelere Türk malı ürünlerin ihracat hizmeti yanı sıra, ülkemizde imalatı bulunmayan ürünler için dünya lider üreticilerinin genel distribütörlüklerini de üstlenerek, sanayicimize en ileri teknoloji ürünleri sunmaktadır. Ak Makina olarak, 1992 yılından bu yana Hyundai Wia ile çalışmaktayız. Öncelikle kalitesi ile öncü olan Hyundai Wia'nın distribütörlüğü yapmaktan dolayı da gurur duyduğumuzu dile getirmek istiyorum. Geçtiğimiz aylarda Hyundai Motor Group Ceo Heung - Soo Lheem Ak Makina firmasını ziyareti ile bizi onurlandırdı ve Ak Makina ile Türkiye pazarına daha iyi bir hizmet sunmak için çalıştıklarını belirttiler. Ak Makina olarak Hyundai Wia ile daha birçok başarılı çalışmaya imza atacağımıza eminim."

Bu konularda ilginizi çekebilir