Hyundai'nin gündeminde yatırım var

Hyundai Pazarlama Müdürü Karaarslan'a göre, gerekli düzenlemeler yapıldığı takdirde Hyundai Türkiye'de yeni yatırımda bulunabilir.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Hyundai Yurtiçi Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası Genel Müdürü Ümit Karaarslan, Hyundai'nin yeni ürünleriyle pazarda önemli bir yere sahip olmaya çalıştığını, üretim safhasında da yeni yatırımların gelebileceğini söyledi.

Karaarslan, yaptığı açıklamada, otomotiv sektöründe 2010 yılının son çeyreğindeki pazar potansiyelinin yansımasıyla 2011 yılına iyi bir giriş yaşandığını bildirdi.

Karaarslan, Hyundai'nin 1967 yılında kurulan genç bir firma olduğunu, Türkiye pazarına ise 1990 yılında girdiğini, ancak, son 5-6 yıl içinde çok önemli gelişmeler yaşandığını belirtti.

Bu gelişmelerin, Hyundai'nin hırsı, hızı, teknolojik yeniliklerinin göstergesi olduğunu anlatan Karaarslan, firmanın 2015 yılında dünyanın 3. büyük üreticisi olmaya hazırlandığını vurguladı.

Karaarslan, bu anlamda Türkiye'deki fabrikalarının da hedefin yakalanmasında önemli payı bulunduğunu, yeni yatırımların da buna eklenebileceğini belirtti.

Hyundai'nin Haziran ayında Çek Cumhuriyetinde yeni bir fabrikasının devreye gireceğini, burada ağırlıklı olarak SUV segmentindeki x35 üretileceğini ifade eden Karaarslan, şöyle devam etti:

''Aslında bu fabrika Türkiye'de de kurulabilirdi. Hyundai İzmit'teki fabrikamız, Kore'deki fabrikadan sonra ilk olarak yurtdışında kurulan fabrikadır. Yeni yatırımlar düşünülmüş, ancak, bir takım teşvik nedenleriyle Çek Cumhuriyetine kaptırılmış. Ben inanıyorum ki bakanlığın bir master planı çerçevesinde, hakikaten otomotiv sektörünü geliştirebilecek ölçüde bir takım önemli teşvikler, vergi sistemindeki yeniliklerle, Hyundai'nin yatırımları daha da artacaktır. Türkiye'de mantıklı bir vergi politikasıyla birlikte Hyundai daha da büyük ölçüde yatırım yapmaya hazırdır. Hem teknolojisini, hem ARGE'sini, satış ve satış sonrasındaki müşteri hizmetleriyle birlikte yatırımlarını arttıracaktır.

Çek Cumhuriyeti'nde faaliyete geçecek tesiste x35 araçlarımız üretilecek ve Türkiye'de de satışa sunulacak. Bu fabrika Türkiye'de de olabilirdi.''

 

Bu konularda ilginizi çekebilir