İBB: Belediye imkanları seçim için kullanılmadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu'nun, "seçim çalışmalarında belediye imkanlarının kullanıldığı" iddiasının doğru olmadığını iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi, halkla ilişkiler hizmetlerinin verildiği "İletişim Noktaları"nın yerel seçimlerle herhangi bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bekaroğlu'nun, "seçim çalışmalarında belediye imkanlarının kullanıldığı" iddiasının doğru olmadığı kaydedildi.

Açıklamada, "İletişim Noktaları"nın yaklaşan seçimlerle bir ilgisinin olmadığı, 1994 yılında başlayan "Beyaz Masa" çalışması kapsamında sürdürülen halkla ilişkiler faaliyetlerinden olduğu ifade edildi.

Belediyenin enformasyon standı olarak kentin farklı alanlarında hizmet veren "İletişim Noktaları"nda en çok talep edilen bilgi, belge ve dokümanlara yer verildiği belirtilen açıklamada, şu hususlara yer verildi:

"Bu dokümanlar, feribotlar ve şehir hatları, metrobüs, İETT tarifeleri, otopark tarifeleri, sosyal tesislerin adres ve hizmetleri, mobil belediye uygulamaları, evde bakım hizmetleri, özürlüler, Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri, spor kompleksleri ile ilgili bilgileri içermekte olup, siyasi bir nitelik taşımamaktadır.

'İletişim Noktaları'nda aynı zamanda vatandaşlarımızın talep ve şikayetleri alınarak çözüme ulaştırılmaktadır.

Sayın Bekaroğlu'nun iddia ettiği gibi belediye imkanları ile seçim çalışması yapılmamaktadır. Halkla ilişkiler çalışmalarımız, yerel seçimlerle bağlantılı olmayıp, 365 gün yürütülen çalışmalardır."