İçinizdeki girişimciyi bulmanızı sağlayacak
“Beyaz Yakalı Girişimci” kitabının yazarı Erdoğan: "Girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmak golabal dünyada başarı için bir zorunluluk;bir sosyal sorumluluktur."
IPPA Pozitif Psikoloji Akademisi kurucusu ve Yeditepe Üniversitesi MBA öğretim üyesi Fatmanur Erdoğan’ın Şubat 2013’de Optimist Yayınevi tarafından yayınlanan ve kısa sürede ikinci baskı yapan “Beyaz Yakalı Girişimci” adlı kitabı ile beyaz yakalıların içlerindeki girişimciyi bulmasına öncülük ediyor. Beyaz Yakalıların kariyerlerini, ilişkilerini ve sosyal hayatlarını geliştirebilmeleri, gerektiğinde kurumsal hayatları terkedip kendi işlerini kurabilmeleri için neler yapmaları gerektiğinin anlatıldığı kitap tüm beyaz yakalılar için bir başucu kitabı niteliği taşıyor.
Uzun yıllar Kaliforniya'da University of California, Santa Barbara Extension’ın global pazarlama stratejilerine yön veren ‘40Under40’ genç girişimci lider ödülünün sahibi Erdoğan, geleneksel yönetim anlayışları ile çalışan büyük ve uluslararası işletmelerin yenilikçilik ve inovasyon yaratmakta zorlandığına; yetenekli çalışanların kurumlarda kalmayı tercih etmediğine dikkat çekiyor.
Beyaz Yakalı Girişimcilerin hem kurum içinde hem de kurumun dışında girişimci davranış gösterebilen, yaratıcılığı yüksek, yetenekli çalışanları ifade ettiğini söyleyen Erdoğan: “Girişimciliğin tek anlamı bir şirketi sıfırdan dünyanın en büyük şirketi haline getirmek ya da internet’i keşfetmek değildir. Girişimcilik bir ruh halidir. Önemli olan bu ruhun uyandırılmasıdır. Günümüzde iş dünyasının en büyük sorunu çalışanların ve yönetimlerin içlerindeki girişimci ruhu kaybetmiş ve uykuya yatırmış olmalarıdır. Mutsuz çalışanların etrafta dolaşması, yöneticilerin gelişmeleri sürekli geriden takip ediyor olması, adaptasyon zorluğu çekmeleri, tonlarca liderlik eğitimi ve harcamasına rağmen liderlik edebilenlerin sayısının bir elin parmaklarını geçmemesi—tüm bunlar girişimci davranışa izin vermeyen uyum odaklı şirketlerin bir getirisidir.”
Girişimci ruhumuzu uyandırdığımızda daha mutlu, umutlu ve tatminkar hayatlar yaşayabileceğimizin altını çizen Erdoğan ayrıca girişimci davranış sayesinde daha yaşanabilir bir dünya yaratmak için tutkuyla hareket etmenin daha mümkün olduğunu söylüyor.
‘Girişimci ruhunu ortaya çıkartmak” global dünyada başarılı olmak isteyen şirketler için bir zorunluluk, bir sosyal sorumluluktur.’ diyen Erdoğan, “Günümüzde girişimcilik yükselen bir değer. Kurumlar girişimciliği desteklemek istiyorsa, işe kendi şirketlerinde kurumsal girişimciliği kucaklayarak başlamalıdır.” önerisinde bulunuyor.