İcracı bakanlıklar kurulacak

Çiçek, Hükümete KHK çıkarma yetkisi veren düzenlemeyle, devlet bakanlıklarının büyük ölçüde ortadan kalkacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Hükümete KHK çıkarma yetkisi veren düzenlemeyle, yeni dönemde devlet bakanlıklarını büyük ölçüde ortadan kaldırmayı, bunun yerine dört icracı bakanlık kurulmasının düşünüldüğünü söyledi.  

TBMM'de gazetecilerin, Hükümete KHK çıkarma yetkisi veren yasa tasarısıyla ilgili sorularını yanıtlayan Çiçek, parlamenter sistemde başbakanlığın koordinatör bir makam olduğunu, her türlü devlet hizmetinin icracı bakanlıklar eliyle yürütüldüğünü kaydetti.

Bazı özel konuların devlet bakanlıkları aracılığıyla yürütüldüğünü kaydeden Çiçek, "Önce ikiydi, dört oldu, sonra sayısı 17, 20'ye kadar çıktı. Hem beraberinde bir çok sorun getiriyor. Avrupa'da devlet bakanlığı var ama bizim konumumuzda değil; orada bir nevi siyasi müsteşar gibi..." dedi.

Devlet bakanlıklarının tüzel kişiliği bulunmadığına işaret eden Çiçek, şöyle konuştu:

"Yeni dönemde bu devlet bakanlıklarını büyük ölçüde ortadan kaldırmayı düşünüyoruz. Onun yerine, dört olarak tasarladığımız icracı bakanlık olacak. Bunlar; ekonomide, sosyal yardımlarda, gençlik ve spordan sorumlu bakanlıklar olacak. Üç başbakan yardımcılığı kalıyor. Onlar da koordinatör olarak kalacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir