”İçtüzüğe tamamen uygun bir çalışma yaptım”

Anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinde Meclisi kendisinin yönettiğini hatırlatan Şahin, içtüzüğe uygun bir çalışma yaptığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KASTAMONU - TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinde Meclisi kendisinin yönettiğini anımsatarak, "İçtüzüğe tamamen uygun bir çalışma yaptığım düşüncesindeyim" dedi.

İnebolu Şeref ve Kahramanlık Günü kutlamalarına katılmak üzere Kastamonu'ya gelen TBMM Başkanı Şahin, Vali Mustafa Kara'yı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin Anayasa değişikliğine ilişkin sorularını yanıtlayan Şahin, Anayasa Mahkemesinin henüz kararını vermediğini belirterek, konuyu şekil yönünden inceleyeceğini ifade etti.

Anayasanın ilgili maddesi gereğince Yüksek Mahkemenin sadece şekil yönünden kanunu inceleme imkanı olduğunu dile getiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüksek Mahkeme bu çerçevede görevini yapacaktır diye düşünüyorum. Sonucunda verilecek kararın milletimizin adalet duygusunu daha da pekiştirecek bir karar olmasını temenni ediyorum. Adalete ve yargıya güveninin daha da artırıcı bir karar olmasını temenni ediyorum.

Yüksek yargı organında görev yapan yüksek yargıçların da bu düşüncede olduğunu düşünüyorum. O bakımdan ben bu davayla ilgili müspet bir düşünceye sahibim. Bir Anayasa değişikliği Parlamentodan geçti. Ancak referandum sonucunda halkın iradesine sunulacaktır. Yüksek Mahkeme şekil açısından bir eksiklik görmezse. Anayasaya değişikliğiyle ilgili Parlamentoda tüm görüşmeleri Meclis Başkanı olarak ben yürüttüm. İçtüzüğe tamamen uygun bir çalışma yaptığım düşüncesindeyim. O bakımdan şekil açısından bir eksiklik olmadığını düşünüyorum. Yüksek Mahkeme kararıyla bunu tescil eder diye düşünüyorum."

"İsrail hükümeti özer dilemelidir"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye-İsrail ilişkileri konusundaki bir başka soruya şöyle cevap verdi:

"TBMM oy birliğiyle bir kınama kararı aldı. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti de bu konuda beklentilerini ortaya koydu. Kuşkusuz ki İsrail Hükümeti hukuk dışı bu davranışı nedeniyle özür dilemelidir. Bunun dışında tazminat da ödemelidir. Ölenler ve yaralananlarla ilgili. Meclis'in İsrail'den beklentisi budur" yanıtını verdi. Bu karar Meclis'imiz de oy birliğiyle alınmış bir karardır. Biz tüm bu süreçte gerçekleşmesini bekleriz."

Şahin, ziyaretin ardından Valilik'ten ayrılarak İnebolu'daki "Şeref ve Kahramanlık Günü" kutlamalarına katılmak üzere karayoluyla ilçeye hareket etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir