İDO, Umman'da danışmanlık hizmeti verecek

İDO, danışmanlık ve destek hizmeti sunmak üzere Umman Ulusal Denizcilik Şirketi ile iş birliği protokolü imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), bilgi birikimini ve deneyimini yurt dışına taşıma hedefleri doğrultusunda danışmanlık ve destek hizmeti sunmak üzere Umman Ulusal Denizcilik Şirketi ile iş birliği protokolü imzaladı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, son yıllardaki yatırımlarıyla dünyanın en büyük taşımacılık şirketi haline gelen İDO'nun, dünyaya taşıma hedefleri doğrultusunda önemli bir adım daha atarak, Mısır ve Dubai'nin ardından Umman Ulusal Denizcilik Şirketi (National Ferries Company) ile bir işbirliği protokolü imzaladığı bildirildi.

Açıklamada, iş birliği protokolünün, Uluslararası Feribot İşletmecileri Birliğinin (Interferry) New York'ta düzenlenen toplantısında, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ile Umman Ulusal Denizcilik Şirketi Üst Yöneticisi (CEO) Mehdi Al Abdurwani tarafından imza altına alındığı ifade edildi.

İş birliği protokolü kapsamında, İDO'nun, personel eğitiminden satış ve pazarlama yöntemleri oluşturulmasına, kalite yönetim sistemleri geliştirilmesinden sosyal sorumluluk projelerine varıncaya kadar çeşitli alanlarda Umman şirketine danışmanlık ve destek hizmeti sunacağı belirtildi.

İDO Genel Müdürü Paksoy

Açıklamaya göre, imza töreninde konuşan İDO Genel Müdürü Paksoy, Mısır ve Dubai'nin ardından Umman'la başlayan bu sürecin yeni ülkelerle devam edeceğini kaydetti.

Paksoy, filo büyüklüğü ve çeşitliliği, tecrübeli personeli ve bilgi birikimi, müşterilerine sunduğu hizmet kalitesiyle uluslararası sektörün yükselen yıldızı haline gelen İDO'nun, yolcu ve araç taşıma alanında dünyanın en değerli markalarından birisi olduğuna dikkati çekti.

İDO'nun kendi alanındaki bilgi birikimi ve tecrübesini dünyaya açmak, sahip olduğu "know-how"ı ihraç etmek yönündeki çalışmalarının etkin bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Paksoy, bu açılımın, ortaklık, danışmanlık, eğitim, teknik destek, işletme ve uygulama planları, işletim sistemleri gibi alanlarda hizmet sunmak şeklinde olmasının planlandığını ifade etti.

Bu stratejik yaklaşım çerçevesinde, İDO'nun mevcut birikim ve deneyimlerinden yararlanmak isteyen çok sayıda yabancı şirketin kendilerini ziyaret ettiğini ve özellikle son dönemlerde yoğun bir görüşme trafiği yaşandığını belirten Paksoy, Umman Ulusal Denizcilik Şirketi ile yapılan anlaşmanın da bu yönde atılan yeni bir adım olduğunu söyledi.

İmzalanan protokolle, iki şirket arasında birlikte çalışma ve iş birliğinin şartlarını oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Paksoy, protokolün geniş bir alanı kapsadığını ve tarafların iki ay içerisinde çalışmaya başlamalarının öngörüldüğünü kaydetti.

Ahmet Paksoy, protokol çerçevesinde İDO'nun katkı sunabileceği alanların, "personel eğitimi, terminal yönetimi, bilet satış sistemleri, rampa operasyonları, stok kontrol ve lojistik merkez yönetimi, filonun planlı bakım ve arızi bakım süreçleri, hat optimizasyonları ve raporlanması, pazarlama ve satış yöntemlerinin belirlenmesi ve kalite yönetim sistemleri" olarak belirlendiğini ifade etti.

Paksoy, İDO'nun deneyimli olduğu "halka denizi sevdirmeye ve deniz kültürünü yaygınlaştırmaya" yönelik sosyal sorumluluk projeleri geliştirilmesinin de iş birliği kapsamında ele alınacak olmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Umman Ulusal Denizcilik Şirketi Üst Yöneticisi Abdurwani

Umman Ulusal Denizcilik Şirketi Üst Yöneticisi Mehdi Al Abdurwani de yaptığı konuşmada, halen büyük bir yatırım sürecinde olduklarını ve filoyu hızla büyütmeyi hedeflediklerini belirterek, kendi alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan İDO'nun birikim ve deneyimlerinden maksimum ölçüde yararlanmak istediklerini kaydetti.

"Bulunduğumuz bölgede çok daha etkin, verimli, yüksek hizmet kalitesiyle beğeni kazanan bir şirket haline gelmek istiyoruz" diyen Al Abdurwani, bu değişim ve gelişim sürecinde İDO'nun danışmanlık ve desteğine güvendiklerini, bir gün İDO gibi bir şirket haline gelebilmek hedefinde olduklarını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir