İDO'ya 5 firma teklif verdi

İhale sürecinde şartname alan 12 firmadan 5 firma teklif verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) özelleştirilmesi için başlatılan ihale sürecinde 5 firma/ortaklık, teklif verdi.

İDO'nun yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirme ihalesi için 12 firma şartname aldı. Bugün sona eren teklif verme süresi içinde 5 firma/ortaklık, teklif dosyalarını sundu.

İhale için Tepe-Akfen-Souter-Sera Ortak Girişim Grubu, Global Liman İşletmeleri A.Ş., Yıldırım Holding A.Ş., Deniz Turizm Yatırımları A.Ş.- Stena Yatırım Holding A.Ş. Ortak Girişim Grubu ile Torunlar Gıda San. Ve Tic. A.Ş. teklif verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk, başkanlığını üstlendiği komisyon tarafından ihale dosyalarının inceleneceğini açıkladı.

Baştürk, "Dosyalar kısa sürede incelenecek. Uygun olanlar ve eksikler giderildikten sonra şirketler çağrılarak görüşmeler yapılacak. En iyi fiyat veren firmalar ile tarihi daha sonra açıklanacak bir gün, açık ihale usulü ile satış yapılacak. Amacımız süreci fazla uzatmamak. En kısa zamanda dosyaları inceleyerek tarafları çağıracağız ve açık pazarlık usulü ile ihaleyi yapacağız" dedi.

Açık ihale tarihi ve yerinin önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir