IEA, petrol talebi tahminini aşağı yönlü revize etti

Uluslararası Enerji Ajansı, 2011 ve 2012 küresel petrol talebi tahminini aşağı yönlü revize etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
PARİS - Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), ağırlaşan ekonomik koşulları gerekçe göstererek 2011 ve 2012 yılı küresel petrol talebi tahminini aşağı yönlü revize etti.
IEA'dan yapılan açıklamada, yüksek petrol fiyatları ve küresel ekonomik koşullardaki kötüleşmenin etkisiyle bu yıl küresel petrol talebi tahmini bir önceki tahminine göre 160 bin varil azaltarak günlük ortalama 89 milyon varile, gelecek yıla ilişkin küresel petrol talebi tahminini ise 200 bin varil azaltarak günlük ortalama 90,3 milyon varile çekti.
Ajans, küresel petrol talebinin bu yıl geçen yıla göre yüzde 0,8, gelecek yıl ise bu yıla göre yüzde 1,4 daha fazla olmasını beklediklerini belirterek, Avro Bölgesi'ndeki belirsizliklerin küresel ekonomik büyüme görünümü üzerinde aşağı yönlü riskler yarattığına dikkat çekti.
Ekonomik İşbirliği ve kalkınma Örgütü (OECD) üyesi ülkelerin petrol tüketimlerinin bu yıl günlük ortalama 0,45 milyon varil, gelecek yıl ise 0,31 milyon varil azalacağı tahmininde bulunan IEA ayrıca orta vadeli küresel petrol talebi tahminini günlük ortalama 300 bin varil azalttı.
Bu konularda ilginizi çekebilir