İETT, kaçak yolcuların peşini bırakmıyor

Başkasına ait veya sahte belgelerle yolculuk etmek isteyen kişiler hakkında hukuki girişim başlatan İETT, 5 kişinin ceza almasını sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İETT, başkasına ait veya sahte belgelerle toplu taşıma araçlarına binerek seyahat etmek isteyenler hakkında başlattığı hukuki girişler sonucu, 5 kişinin ceza almasını sağladı.

İETT'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kaçak yolculuğu engellemek amacıyla 2006 yılından bu yana İETT, 26 alacak davası, 54 ceza davası için mahkemeye başvurdu. 12'si sonuçlanan toplam 31 bin liralık alacak davalarından, 8 bin 212 lira tahsil edildi.
Arkadaşına ait polis kimlik kartının fotokopisi ile metrobüs durağından ücretsiz geçmek isteyen, indirimli seyahat kartı alma hakkı olmadığı halde çalıştığı okulun başvuru listesine ismini yazdıran, çıkma ve kullanılmış biletleri satmaya çalışan ya da sahte olarak düzenlenmiş polis tanıtma kartını kullanarak otobüslere ücretsiz bindiği tespit edilen kişiler hakkında da çeşitli mahkumiyet kararları verildiği belirtildi.

İETT'nin ayrıca 1-6 Eylül'de Mecidiyeköy Metrobüs istasyonu ile toplu ulaşıma ait değişik durak ve istasyonlarda eylem yaparak, turnikelerden atlayan kişiler hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunduğu aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, İETT'den kişiye özel seyahat kartı alarak yolculuk yapanların kartlarını başkalarına kullandırmaması gerektiğini vurgulayarak, "Sahte evrak düzenleyerek ya da başkasının kartını kullanarak seyahat etmek, yasalara göre suç teşkil etmektedir. Bu türden yollara başvurarak, sahte ve usulsüz yolculuk yapanlara karşı adli işlem başlatıyoruz. Bizler ücretlerini ödeyerek seyahat eden yolcularımızın da haklarını korumak zorundayız. Yolcularımızdan bu konuda duyarlı olmalarını ve usulsüz geçişlere itibar etmemelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir