İETT otobüsleri cebe giriyor

NFC teknolojisiyle cep telefonuyla duraktan geçecek olan otobüsle ilgili bilgiler ve hat detaylarının görülebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, teknolojinin ulaşım kalitesini arttırmak için sürekli güncel tutulması gerektiğini belirterek, "Toplu ulaşımda hizmet kalitesini ve yolcu memnuniyetini artırmaya yönelik her türlü yeni teknolojiyi yakından takip ediyoruz" görüşlerini dile getirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, Baraçlı'nın, Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Transist 2011 IV. Ulaşım Sempozyumu ve Sergisinin ikinci gününde, toplu ulaşımda ödeme sistemleri konusunda geliştirilen yeni modelleri incelediği belirtildi.

Açıklamaya göre, Baraçlı NFC adı verilen ve bu teknolojiye sahip cep telefonuyla duraktan geçecek olan otobüsle ilgili bilgiler ve hat detaylarının görülebileceği sistemle yakından ilgilenerek, "İETT olarak toplu ulaşımda hizmet kalitesini ve yolcu memnuniyetini artırmaya yönelik her türlü yeni teknolojiyi yakından takip ediyoruz" ifadesini kullandı.

NFC nedir?

NFC uygulamasıyla cep telefonundan ödeme yapmak ve kontör yüklemek ve kontör transferi mümkün hale gelecek. Duraklara yerleştirilecek NFC smart poster (akıllı etiket) cihazlarına, NFC teknolojisine sahip cep telefonu yaklaştırılarak duraktan geçecek olan otobüsle ilgili bilgiler ve hat bilgileri görülebilecek. Ayrıca işletmeci kuruluş da durak ve otobüslerde bulunan yolcu sayısını izleyerek yoğun hatları tespit etme imkanı bulacak ve buna göre hat optimizasyonunu daha verimli bir şekilde yürütebilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir