IFC'nin İstanbul'daki ofisi operasyon merkezi oldu

Kanyon'da olan İstanbul Operasyon Merkezi'nin ofisi genişletildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dünya Bankası kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (IFC),İstanbul'daki bölgesel ofisini büyüterek IFC'nin merkezi Washington D.C dışında yer alan ilk operasyon merkezi haline getirdi. 

İstanbul ofisi, Güney Avrupa ve Orta Asya'da 13 ülkeye hizmet veriyordu. İstanbul Operasyon Merkezi ise, Avrupa ve Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'yı içeren EMENA bölgesinde 30 ülkeye hizmet verecek.

IFC Asya, Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Rashad Kaldany, IFC'nin Washington'daki merkezi dışında çalışan ikinci başkan yardımcısı olacak. Kaldany'in yanı sıra 3 bölgesel endüstri direktörü ve bir risk direktörü İstanbul ofisinden, iki bölge direktörü de Kahire ve Moskova ofislerinden bölgeye destek verecek.

Rashad Kaldany, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, karar verme yetkisine sahip yöneticilerinin müşterileriyle aynı zaman dilimi içinde ve daha yakın bir şekilde çalışmalarının, bölgedeki etkilerini artırmaya yardımcı olacağını söyledi.

Kaldany, İstanbul Operasyon Merkezi'nin aktif hale gelmesi ile birlikte bölgedeki tüm hizmetleri birden sunabilir hale geleceklerini, böylece müşterileri için daha fazla fırsat yaratmayı hedeflediklerini bildirdi. 

Bu bölgede kalkınma açısından özel sektörün gelişmesini amaçladıklarını kaydeden Kaldany, 2010 mali yılında toplam portföylerinin 120 ülkede 1.656 şirkette 48,8 milyar dolar olduğunu, yatırımlarının yarısından fazlasının yoksulluk düzeyinin yüksek olduğu IDA ülkelerinde bulunduğunu söyledi.

Bölgesel önceliklere odaklandıklarını belirten Kaldany, İstanbul Operasyon Merkezi ile bu bölgede daha verimli ve küçük şirketlere daha yakın olacaklarını kaydetti.

Kaldany, İstanbul Operasyon Merkezinin Kanyon'da olduğunu ve ofisi genişlettiklerini bildirdi.

IFC Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Güney Avrupa Direktörü Dimitris Tsitsiragos da şunları kaydetti:

"Türkiye tüm dünyada Rusya, Hindistan, Çin ve Brezilya'dan sonra IFC'nin en fazla yatırım yaptığı 5. ülke konumundadır. IFC'nin Türkiye'de 2,4 milyar doları kendi adına olmak üzere yaklaşık 3 milyar dolarlık toplam aktif portföyü bulunmaktadır. 2010 mali yılında toplam 12 projeye 428 milyon dolar yatırım yapılmıştır. Ayrıca IFC Dünya Bankası ile kabul edilen, 2008-2011 Ülke Ortaklık Stratejisi çerçevesinde Türkiye'ye kendi adına 2-2,5 milyar dolar yatırım yapmayı öngörmektedir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir