IFUW Kongresi İstanbul'da yapılacak

Kadir Has Üniversitesi'nde 16-21 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek kongrede, 27 çalıştay, 6 genel oturum ve 6 özel oturum düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası Üniversiteli Kadınlar Federasyonu (IFUW) Kongresi, İstanbul'da yapılacak. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, üç yılda bir düzenlenen kongre, ilk kez Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği'nin ev sahipliğinde 16-21 Ağustos tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek.

Bu yıl 31.'si düzenlenecek kongreye, ABD, Avrupa ülkeleri, Endonezya, Mısır, İran ve Afganistan gibi 62 ülkeden akademisyen ve sivil toplum temsilcisi katılacak.

Kongrenin bu yılki teması "Sürdürülebilir Geleceğe Ulaşmada Kadınların Rolü: Eğitim, Şiddet, Kadının İnsan Hakları, Kadın ve Kentlileşme" olarak belirlendi. IFUW yeni dünya başkanı seçiminin de gerçekleşeceği kongre kapsamında, 27 çalıştay, 6 genel oturum ve 6 özel oturum düzenlenecek ve 50 ayrı sunum yapılacak. 

Toplantılar sonunda kadına yönelik şiddet, çocuk gelinler ve ensest gibi sorunlarla ilgili çözüm önerilerini Birleşmiş Milletler ve diğer ilgili kuruluşların gündemine taşımak üzere 3 sonuç bildirgesi görüşülüp karara bağlanacak.