İGMD'nin yeni başkanı Turhan Gündüz oldu

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği olağan genel kurulunda başkanlığa Turhan Gündüz seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye'nin dış ticaretine yön veren İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD), yeni başkanını seçti. 5 grubun adaylarının yarıştığı seçimli olağan genel kurulda dernek başkanlığına 269 oyla 'Ortak Akıl Grubu'ndan Turhan Gündüz seçildi. Gündüz, yeni hükümet kurulduğunda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın aktif, sürekli ve kurumsal çözüm ortağı olmaya talip olduklarını belirtti. Ortak akıl ve sonuç odaklı çalışma yöntemi ile cumhuriyetin 100. yılı olan 2023'te 500 milyar dolar ihracat vizyonuna ulaşmak için gümrük müşavirleri olarak en iyi şekilde hazırlanacaklarını aktaran Gündüz, buna yönelik öncelikli meslek içi eğitimlere önem vererek dış ticaret sektörünün sesi ve kurumsal çözüm ortağı olacaklarını söyledi. Türkiye'nin 2023 vizyonunda hedeflenen 1 trilyon 200 milyar doları aşacak dış ticaret hacminin yaklaşık yüzde 60'ını üstlenmeye hazırlanan İGMD'nin 5 başkan adayı, yeni projelerini üyelerine açıklayarak hedefe birlik beraberlik içerisinde yürümenin gerekliliği üzerinde durdular.

Ortak talep: Meslek odası

Seçime katılan Ortak Akıl Birliği Grubu adına Turhan Gündüz, Meslekte 100. Yıl Grubu adına Cihangir Onger, Meslekte Güç Birliği Platformu adına Mustafa Soner Eroğlu, Her şey Meslek İçin Grubu adına Ersel Yüksek ve Marmara Gümrük Platformu adına Nükret Balcı'nın ortak talebi, gümrük müşavirleri odasına bir an önce kavuşmaktı. Seçimler sonrasında başkanlığı 269 oyla kazanan Ortak Akıl Birliği Grubu adayı Turhan Gündüz, mesleklerinin çok ağır ve ciddi sorunları olduğunu, meslektaşlarının çok büyük beklentileriyle karşılaştıklarını hatırlatarak, "Ortak akıl,  birlik beraberlik, sonuç odaklı çalışma yöntemi ve en önemlisi bütün meslektaşların katkı ve desteği ile tüm engelleri birlikte aşacağımıza inanıyorum. Seçim yarışına katılan meslektaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra vazgeçilmezlerimiz arasında yer alan meslek odası olma yolunda girişimlerimiz tüm hızıyla devam edecektir" diye konuştu.

802 müşavir oy kullandı

Toplam 802 gümrük müşavirinin oy kullandığı seçimde 4 oy geçersiz sayılırken, diğer adaylardan Mustafa Soner Eroğlu 226, Cihangir Onger 155, Ersel Yüksek 96 ve Nükret Balcı ise 56 oy aldı. Bin 747 gümrük müşaviri ile 3 bin 850 gümrük müşavir yardımcısının üye olduğu İGMD'da yönetime ayrıca şu isimler seçildi: Cihat Ancın, Serdar Keskin, Mümin Günler, Murat Yavuz, Nizamettin Ağar, Hakkı Yıldız, Ali Kartaş, yönetimde ayrıca gümrük müşavir yardımcıları olarak da Seyfettin Tiryaki, Zeynel Tutar ve Kazım Adıgüzel.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir