İHA Muhabiri İsmail Güneş'i arama çalışmaları sürüyor

Başbakan Erdoğan, kazayla ilgili detaylı araştırma yapılması için 'Meclis Araştırma Önergesi' vereceklerini duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan aldığı son bilgilere göre, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği kazada helikopterde bulunan 6. kişi İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri İsmail Güneş'in bulunması için çalışmalarının aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

Partisinin İstanbul il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Erdoğan, helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, BBP Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya ve pilot Kaya İstektepe'ye Allah'tan rahmet; ailelerine, sevenlerine, BBP, havacılık camiası ve Türk ulusuna başsağlığı diledi.

Toplantıya girmeden önce İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile görüştüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, "İçişleri Bakanımızın bana verdiği son bilgilere göre helikopterde bulunan altıncı kişi İhlas Haber Ajansı Muhabiri İsmail Güneş'in bulunması için arama çalışmaları devam ediyor. Toplantıya girmeden son olarak bakanımızla görüştüm, arama çalışmalarına aynı kararlılıkla devam ediyorlar" diye konuştu.

Kaza ayrıntılı olarak araştırılacak

Öte yandan Başbakan Erdoğan, helikopter kazasına ilişkin, "Bu müessif kazanın öncesi ve sonrasıyla ilgili tüm aşamaların varsa ihmal ve eksikliklerin ayrıntılı olarak araştırılması için ayrıca talimat verdik. Ayrıca devletimizin bu çeşit olabilecek olaylarda imkan ve kabiliyetlerinin artırılması varsa ilave tedbirlerin artırılması alınması maksadıyla bir meclis araştırması yapılmasına karar verdik. Bu konuda milletvekillerimizce hazırlanan Meclis Araştırma Önergesini bu Pazartesi günü meclisimize sunacağız" dedi.


Yazıcıoğlu, salı günü toprağa verilecek

BBP Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu için planlanan cenaze töreninin 31 Mart Salı günü düzenleneceğini bildirdi.

Yazıcıoğlu'nun naaşının Ankara'da toprağa verileceğini belirten Gündoğdu, ancak hangi mezarlıkta defnedileceğinin daha sonra duyurulacağını kaydetti.

Gündoğdu, pilot Mustafa Kaya İstektepe'nin naaşının İstanbul'da, kazada yaşamlarını yitiren diğer 3 kişinin ise Sivas'ta defnedileceklerini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Yazıcıoğlu ile Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı ve Murat Çetinkaya'nın cenazesi, Ankara'ya gönderildi.

Pilot Mustafa Kaya İstektepe'nin cenazesinin ise gece geç saatlerde ailesi tarafından Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morgundan alınarak İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.

Yazıcıoğlu'nun cenazesinin Salı günü düzenlenecek törenlere kadar Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi morgunda bekletileceği, Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya'nın cenazelerinin ise Ankara'dan Sivas'a gönderileceği bildirildi.