İhale yolsuzluğuna beraat kararı

Müsteşar Metin Kilci ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Halen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapan eski Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi, Et ve Balık Kurumu (EBK) Manisa Et Kombinasının özelleştirilmesiyle ilgili olarak "müzayedeye hile ve fesat karıştırdıkları" iddiasıyla yargılandıkları davada beraat etti.

Mahkemede bir süre önce görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Ali Kuşçuoğlu, esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Kuşçuoğlu, sanıklar hakkında EBK Manisa Et Kombinasının varlık satışı ihalesine fesat karıştırdıkları iddiasıyla kamu davası açıldığına dikkati çekti. İhaleyi kazanan sanık Mahmut Ay'ın, ihalede belirlenen şartları elinde olmayan nedenlerle yerine getiremediğini, bu sebeple şartnamedeki, "yatırımları gerçekleştirmeden, 3 yıl süreyle kombina gayrimenkullerini satamayacağı" koşulunun kaldırılmasını istediğini ifade eden Kuşçoğlu, Özelleştirme Yüksek Kurulunun 13 Haziran 2005'te bu şartı kaldırdığını belirtti.

İhale tarihinde bu durumun öngörülmesinin mümkün olmadığını kaydeden Kuşçoğlu, atılı suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle sanıkların "müzayedeye hile ve fesat karıştırmak" suçundan beraatlerini talep etti

Savcı ve avukatların ifadelerinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkları beraat etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir