İhlas, tüm üretimi İhlas Pazarlama altında toplayacak

Grup, İhlas Holding ve İhlas Pazarlama A.Ş.'nin yönetim kurullarının hisse devirlerinin yapılması için karar aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İhlas Holding A.Ş., grubun üretim şirketlerinin, İhlas Pazarlama Yatırım Holding A.Ş. çatısı altında toplanabilmesi maksadıyla, İhlas Holding ve İhlas Pazarlama A.Ş. yönetim kurullarının hisse devirlerinin yapılması için karar aldıklarını bildirdi.

İhlas Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, şirketlerin hisse devri kararlarına ilişkin bilgi verildi.

Şubat ayında yapılan özel durum açıklaması ile sermayesi 120 milyon lira olan İhlas Pazarlama Yatırım Holding A.Ş. unvanlı bir şirket kurulduğunun, İhlas Holding'in bu şirkete yüzde 37 oranında, bağlı ortaklıklardan İhlas Pazarlama A.Ş.'nin ise, yüzde 60 oranında ortak olduğunun bildirildiği hatırlatıldı.

İhlas Holding Yönetim Kurulunun hisse devirlerinin yapılması için aldıkları kararlarla ilgili bilgi verilirken, şirket iştiraklerinden ve İMKB'de işlem gören İhlas Ev Aletleri İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de sahip olunan yüzde 17,60 oranındaki hisselerin tamamının İhlas Pazarlama Yatırım Holding A.Ş.'ye, 1 pay karşılığı 1.05 lira fiyatla 35 milyon 365 bin 50 liraya, Borsa dışında satılmasına, satış bedelinin 30 Eylül 2010 tarihine kadar peyderpey tahsil edileceği kaydedildi.

Açıklamada, İhlas Holding bağlı ortaklıklarından İhlas Motor A.Ş.'de sahip olunan paylardan toplam sermayenin yüzde 61'ine tekabül eden 1 milyon 830 bin lira nominal değerli kısmının 4 milyon 440 bin 680 lira bedelle İhlas Pazarlama Yatırım Holding A.Ş.'ye satılmasına, satış bedelinin 30 Eylül 2010 tarihine kadar peyderpey tahsiline karar verildiği belirtildi.

İhlas Holding'in bağlı ortaklıklarından İhlas Pazarlama A.Ş.nin Yönetim Kurulu kararlarına ilişkin bilgi verilirken de Kristal Kola ve Meşrubat Sanayi Ticaret A.Ş.'de sahip olunan payların tamamının İhlas Pazarlama Yatırım Holding A.Ş.'ye, şirket iştiraklerinden İhlas Motor A.Ş.'de sahip olunan ve toplam sermayenin yüzde 30'una tekabül eden hisselerin yine İhlas Pazarlama Yatırım Holding A.Ş.'ye satılmasına, satış bedellerinin 30 Eylül 2010 tarihine kadar peyderpey tahsil edilmesine karar verildiği ifade edildi.

Yine şirket İştiraklerinden Bisiklet Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'deki hisselerden toplam sermayenin yüzde 98,29'una tekabül eden hisselerin tamamının İhlas Pazarlama Yatırım Holding A.Ş.'ye satılmasına, satış bedelinin 30 Eylül 2010 tarihine kadar peyderpey tahsil edilmesine karar verildiği belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir