İhracatta küresel riskler dikkate alınmalı

UİB Başkanı Şankaya, ihracattaki artışa bakarak rehavete kapılmamak gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Şenol Şankaya, “İhracattaki artışımız sürerken, ihtiyati iyimserliğimizi koruyoruz. Dünya ekonomisindeki riskleri ve olası gelişmeleri dikkate alarak hareket etmeliyiz” dedi.

Şankaya, yazılı açıklamasında, dünyanın, 2008 yılında başlayan ekonomik krizi henüz aşamadığını, buna karşılık Türkiye ekonomisinin ağır bir hasar almadan bu dönemi atlatmaya çalıştığını belirtti.

İhracatta kriz öncesi döneme yaklaşıldı

Şankaya, ihracatta 2009 ve 2010'daki daralmanın ardından son bir yıldır tekrar toparlanma sürecine girildiğini belirterek ihracat rakamlarının hızla kriz öncesi döneme yaklaştığını ve yıl sonu itibariyle bu rakamlara ulaşılabileceğini öngördüklerini bildirdi. Şankaya, şunları kaydetti:

“İhracattaki artışımız sürerken ihtiyati iyimserliğimizi koruyoruz. Dünya ekonomisindeki riskleri ve olası gelişmeleri dikkate alarak hareket etmeliyiz. Aralık ayında Merkez Bankasının aldığı tedbirler sonrasında döviz kuru toparlanma sürecine girdi. Ancak son 15 gündür maalesef tekrar gerilemeye başladı. İhracatımızın istikrarlı bir şekilde artışını sürdürebilmesi için döviz kurundaki toparlanma sürecinin istikrarlı bir şekilde devam etmesi gerek. Aksi halde kurdaki bu olumsuz gelişmeler ihracat rakamlarımıza da olumsuz bir şekilde yansıyacaktır” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir