İhsanoğlu, STK’ların temsilcileriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Diyarbakır’da çeşitli STK’ların temsilcileri ve yöneticileriyle bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - Çeşitli temaslarda bulunmak üzere eşi Füsun İhsanoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile özel uçakla Diyarbakır'a gelen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu havaalanında Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Ankara Milletvekili Levent Gök karşıladı.

Diyarbakır’da çeşitli STK’ların temsilcileri ve yöneticileriyle bir araya gelen İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde haksız bir durum yaşandığını belirterek görüşlerini STK temsilcileriyle paylaştı. 

"Pensilvanya, pandispanya..."

Devletin yardım etmediği gibi yardımları da sınırladığını söyleyen İhsanoğlu, "Bir vatandaş en fazla 9 bin lira yardım edebilir. Yani 10 bin lira bağış yaparsa o da suçlu ben de. Böyle bir haksızlık olur mu? Bu adeta birisi için biçilmiş bir kaftan. Sonra çıkıp haksızlığa uğradık diyorlar. Pensilvanya, pandispanya, cambaza bak diyorlar" dedi.

İhsanoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti:

Bana desteğini açıklayan partiler arasında Türk milliyetçisi partiler olduğu gibi sosyalistler, sosyal demokratlar da var. Bu neyi gösteriyor millette bir arayışın olduğunu tıkanıklıktan çıkış isteği olduğunu gösteriyor. Gittiğimiz her yerde millet yeter artık diyor. Böyle bir talep var. Seçilecek cumhurbaşkanın bu talebe cevap verecek biri olması lazım.

Bu konularda ilginizi çekebilir