İhsanoğlu'ndan Özal benzetmesi

Adayların imkanları arasında orantısız farklar bulunduğunu belirten Köşk adayı İhsanoğlu, "Orantısız, ölçüsüz farklar var. Bunun farkındayız. Özal gibi halkın desteği ile "geleceğiz"” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Aydın’da çeşitli programlara katılmak için geldiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin ve MHP İl Başkanı Nejat Karataş tarafından karşılandı. Basın kuruluşlarının genel yayın yönetmenleri ve bölge temsilcileriyle havalimanı VIP salonunda bir araya gelen Köşk adayı İhsanoğlu, cumhurbaşkanlığı seçiminde adayların imkanları arasında orantısız farklar bulunduğunu belirterek, Turgut Özal gibi Hakk'ın ve halkın desteği ile "geleceğiz" ifadelerini kullandı.

"Yeter söz milletin" sözünün sahipleri bu bölgede yetişti

Toplantının basına açık bölümünde konuşan Ekmeleddin İhsanoğlu, Ege Bölgesi’ne ilk ziyaretini yaptığını belirterek Egeliler ile sıcak bir temas içinde olacaklarını söyledi. 

Ege’nin, Türkiye’nin demokrasi macerasında Aydın’ın çok önemli bir yerinin olduğunu, "Yeter söz milletin" sözünün sahiplerinin bu bölgeden yetiştiğini hatırlatan İhsanoğlu, “Buradan başlamak bizim için elbette hayır vesilesi olacaktır ve uğurlu bir başlangıç olacaktır” dedi.

İhsanoğlu, Türkiye’de cumhurbaşkanlığının belli makamlara tahsis edilmediğini, her kesimden insanın bu makamı temsil edebileceğini kaydetti.

Hükümetlerin görevinin yürütme, uygulama olduğunu, devletin başına seçilecek insanın ise devletin bütünlüğünü, milletin birliğini ve toplumun dirliğini temsil etmesi gerektiğini anlatan İhsanoğlu, şöyle konuştu:

"Annemin ailesi Aydın’dan Rodos’a gitti"

“Bu vasıflarla yola çıktığımız için biz eminiz ki millet bu konuda en doğru kararını verecektir . Biz düşünüyoruz ki 76 milyon insan meşrepleri, dini inançları, mezhepleri, ailelerin geldiği etnik ve coğrafi menşeleri ne olursa olsun bunların hiçbirisi bir ayrımın gerekçesi olamaz. Bunlar bizim zenginliğimizdir ve bu zenginliğimizi ilelebet korumak zorundayız. Burada Türk varlığını 1280 yılından itibaren Menteşe Beyliği zamanından beri vardır. 1280’den bugüne bu diyar bizim diyarımız burada bizler yaşıyoruz. Benim annemin ailesi Aydın’dan Rodos’a gitmiştir, fetihten sonra. Biz bu aile silsilemizi koruyoruz. Hem bir vatandaş, hem bir insan olarak cumhurbaşkanı adayı sıfatıyla Aydın’a gitmekten onur duyuyorum ve unun çok uğurlu olacağına inanıyorum”  

Basının ilgisinden memnuniyet duyduğunu, gerçeklerin, objektif ve dürüst olarak yansıtılmasının yürüttükleri kampanyanın en önemli silahlarından birisi olacağını kaydeden İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Diyorlar ki “sizde devlet imkanları yok, uçaklar, helikopterler yok. Devletin ve partinin bütün gücü, partiyi destekleyen büyük çevrelerin gücü yok”. Doğrudur yoktur, eşitsiz şartlarda çalıştığımızı biliyoruz. Orantısız, ölçüsüz farklar var. Bunun farkındayız. Ama bunların hepsinden büyük hakkın iradesi, halkın iradesi var. Cenab-ı Allah bizim muinimiz olacaktır. Türkiye buna benzer çok şeyler gördü. Rahmetli Turgut Bey yola çıktığı zaman devlet kendisinin karşısında hazırlık yapmıştı. O günkü hükümet program kurmuştu, o günkü muktedirler bir plan yapmıştı, isimler koymuştu. Şuraya şu gelecek, başkan şöyle olacak, hükümet başkanı şu olacak, bakanlar şöyle olacak…Böyle bir senaryo yapılmıştı bir yerlerde, bu uygulanacaktı.

Ama halk ne yaptı, Turgut Özal’ı, bir bürokratı hükümetin, devletin başına koydu. Ve bu ülkede en büyük devrimi dönüşümü yaptı. Türk ekonomisini önündeki engelleri kaldırdı, bugün eğer Türkiye’de ekonomi gelişiyorsa turizm, tarım, dış ticaret gelişiyorsa rahmetli Turgut Bey'in yaptığı reformlarla olmuştur. Turgut Bey de nasıl gelmiştir, Hakk'ın desteğiyle, halkın desteğiyle gelmiştir. Biz de inşallah Hakk'ın desteğiyle, Hakk'ın rızasıyla ve halkın desteğiyle geleceğiz.”

Toplantı sonrası bazı medya kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yapan İhsanoğlu, konvoyla Aydın'a hareket etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir