İki bakanlık arasında çevre protokolü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Çevre İş Birliği Protokolü" imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında "Çevre İş Birliği Protokolü" yapıldı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, çevre protokolüyle öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerin, doğal kaynakların korunması ile çevre sorunlarının giderilmesi konusunda bilinçlenmesi hedefleniyor. 

İki bakanlık, bu kapsamda, çevre sorunları, su, hava, enerji verimliliği gibi konularda eğitici yazılı ve görsel materyaller hazırlayacak. Çevre sorunları, su, hava, enerji verimliliği, çevre eğitimi gibi konularda, toplantı, seminer, tanıtım programları düzenlenecek. 

Çevre bilincini arttırmaya yönelik resim, afiş, hikaye, kısa film, fotoğraf yarışmaları düzenlenecek. Çevre, çevre sorunları ve çevre eğitimi ile ilgili okullarda oluşturulan öğrenci kulüpleri daha aktif hale getirilecek.  

Ortaokul öğrencilerine yönelik Türkiye genelinde çevre, su, hava, enerji tasarrufu konularında proje yarışması düzenlenecek. 

243 okulun çevre düzenlemesi yapılacak

Tüm illerden 243 okulun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen çevre kriterlerine göre çevre düzenlemesi ve donatımı yapılacak. Geri dönüşüm ve atıkların değerlendirilmesi konusunda çalışmalar gerçekleştirilecek. 

Fidan dikme kampanyaları yapılacak. Her yıl Milli Eğitim Bakanı ile Çevre ve Şehircilik Bakanının ve sanatçıların da katılımlarıyla "Dünya Çevre Günü" etkinlikleri kapsamında bir ilde "Çevre Yürüyüşü" düzenlenecek. 

Çevre düzeni, temizliği ve enerji tasarrufuyla ilgili başarılı çalışmalar yapan okullar, Bakanlıklar tarafından belirlenen kriterler çerçevesinde incelenecek. Başarılı okullar "Turkuaz Bayrak" ile ödüllendirilecek. 

Bu konularda ilginizi çekebilir