İki ilde çok sayıda silah bulundu

Hakkari ve Şanlıurfa'da güvenlik güçlerince yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Olaylarla ilgili iki kişi gözaltına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hakkari ve Şanlıurfa'da güvenlik güçlerince yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, günlük faaliyetlere ilişkin bilgilere yer verildi. Buna göre, güvenlik güçleri tarafından Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yapılan arazi aramasında; iki adet G-3 piyade tüfeği, bir adet kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet makineli tüfek, 88 adet piyade tüfeği şarjörü, yedi adet savunma tipi el bombası, 371 adet piyade tüfeği fişeği, dört adet roket atar sevk fişeği, sekiz adet el yapımı patlayıcı düzeneği, bir adet dinamit lokumu, 35 kilogram amonyum nitrat, 2,5 kg toz patlayıcı madde ve patlayıcı yapımında kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi. 

Güvenlik güçleri, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde de bölücü terör örgütüne gönderilmek üzere toprağa gömülü uzun namlulu silahlar bulunduğu yönünde duyum aldı. Bir şahsa ait arazide yapılan aramada; iki adet kaleşnikof ve üç adet G-1 piyade tüfeği ve 3 adet şarjör bulundu. Olayla ilgili bir şahıs gözaltına alındı. 

Ceylanpınar'da da bölücü terör örgütüne silah sevkiyatı yapılacağı yönünde duyum alınması üzerine, güvenlik güçleri tarafından bir otomobilde yapılan aramada; beş adet kaleşnikof piyade tüfeği ve beş adet şarjörü, bir adet makineli tabanca ve iki adet şarjörü ele geçirildi. 

Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı ve bir şahıs gözaltına alındı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir