İki ilde terör saldırısı: 3 şehit, 6 yaralı

PKK'lı teröristler Şırnak ve Diyarbakır'da 1 asker ve 2 polisi şehit etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre ve Sur ilçelerinde PKK'lı teröristlerin saldırıları sonucu 1 asker ve 2 polis şehit oldu, 2 asker ve 4 polis memuru da yaralandı.

Sur'da bombalı tuzak

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, teröristlerin tuzakladığı bombayı patlatması sonucu 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. 

Sokağa çıkma yasağı uygulanan Sur İlçesi'nde dün gece PKK'lı teröristlerin, önceden tuzakladıkları bombayı patlatmaları sonucu yaralanan 3 asker, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Askerlerden biri, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamazken, 2 askerin tedavisi sürüyor.

1 polis memuru hastanede şehit oldu

Sur'da düzenlenen saldırıda yaralanan polis memuru hastanede şehit oldu. 

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: '1 Ocak 2016 günü sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağının bulunduğu Sur İlçesi Fatihpaşa Mahallesi'nde BTÖ mensuplarınca tuzaklanan EYB'nin patlaması sonucunda bir polis memurumuz şehit olmuş, bir polis memurumuz yaralanmıştı.

Tedavi altına alınan yaralı polis memurumuz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına ve emniyet teşkilatı mensuplarımıza başsağlığı diliyoruz.Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şeklide devam edecektir.'

cats-106-001.jpg

Bir evde silah ve mühimmat bulundu

Bu arada Sur İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, bir evde yapılan aramada PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi. Bu konuda Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı Ziya Gökalp Mahallesi'nde BTÖ mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen bir ikamette arama yapılmıştır. Yapılan aramalarda, 1 roketatar silahı, 3 anti personel roketatar mühimmatı, 1 anti tank roketatar mühimmatı, 4 roketatar mühimmatına ait sevk motorları, 30 elektrikli kapsül, halkı provoke etmeye yönelik bastırılmış çok sayıda el broşürü ele geçirilmiştir. Bahse konu adreste gerekli incelemeler yapılmış olup, materyaller muhafaza altına alınmış ve konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir" denildi.

Cizre'de çatışma: 1 şehit, 4 yaralı

Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle bu gece çıkan çatışmada 1 özel harekat polisi şehit oldu, 4 polis memuru da yaralandı.

Şırnak'ın 14 Aralık'ta hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlar devam ederken, bu gece çatışma yaşandı.

Çatışmada 1 özel harekat polisi şehit olurken, 4 polis memuru da yaralandı.

Yaralı polis memurları Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İlçede gece boyunca Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu.

Cizre'de roketatarlı törer saldırısı

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda, saat 12.00'de, bölücü terör örgütü mensuplarınca roketatarlı saldırı düzenlendiği belirtildi. 

Saldırıda, biri ağır olmak üzere 5 askerin yaralandığı, ağır yaralanan askerin, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi. Açıklamada, yaralı askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı, tedavilerine başlandığı kaydedildi.