İki kardeş baraj gölünde kayboldu

Ağrı'da yasak olmasına karşın Yazıcı Baraj Gölü'ne giren 22 yaşındaki Mevlüt Batıbey ile ağabeyi 25 yaşındaki Metin Batıbey gözden kayboldu. Kaybolan kardeşlerin cesetlerine ulaşıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ağrı'da Kazım Karabekir Mahallesi'nde oturan Metin ve Mevlüt Batıbey kardeşler bugün arkadaşları ile birlikte merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Yazıcı Baraj Gölü'ne gitti. Serinlemek için girdikleri Yazıcı Baraj Gölü'nde kaybolan kardeşlerden ilk önce Metin Batıbey'in daha sonra da diğer kardeşin cesedine ulaşıldı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre bir süre arkadaşlarıyla yüzen iki kardeş dinlenmek için sahile gelirken Mevlüt tekrar tekrar girdiği gölde dalgalara kapıldı. Kardeşinin suda çırpındığını fark eden abisi Metin, kurtarmak için göle atladı. İki kardeş kısa sürede gözden kayboldu. 

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, jandarma ve AFAD ekipleri geldi. Ağrı AFAD ekiplerinin arama çalışmaları yetersiz kalınca Van’dan AFAD ve polis dalgıç ekiplerinden destek istendi. 

Dalgıç ekiplerinin geç saatlere kadar gelmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. İki kardeşin suda kaybolduğu haberini duyan yakınları da olay yerine geldi. Sinir krizi geçiren yakınları arama çalışmalarını izledi.

Dalgıçların 6 saat sonra geldiğini ve arama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Batıbey kardeşlerin akrabası Emrah Adıgüzel, "Saat 17.00’de Yazıcı Barajı'na yüzmeye geldik. 2 halamın oğlu bayağı kıyıdan uzaklaşmışlardı. Su bayağı dalgalıydı. Önce Mevlüt gözden kayboldu 20 saniye sonra ağabeyi Metin suda kayboldular. Kurtarmak için uğraştık ama çabamız sonuçsuz kaldı. Emniyeti aradım T.C. kimlik numaramı istediler. 'Hatırlamıyorum’ deyince ‘O numara olmadan işlem yapamayız’ deyip telefonu kapattılar. Aradan bir saat geçti jandarma geldi. AFAD'tan gelen ekipler yüzmeyi dahi bilmiyorlar" diye konuştu.