İki mayın, iki şehit

Lice'de arda arda gerçekleşen 2 mayın patlamasında iki asker şehit oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




DİYARBAKIR  - Lice ilçesinde meydana gelen mayın patlamasında bir uzman çavuş şehit oldu. Çavuş'un şehit olduğu olay yerine  intikal etmekte olan Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşının da aynı bölgeye yakın bir başka noktada ikinci bir mayına basarak şehit olduğu belirtildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice ilçesi Abalı Köyü sınırları içerisinde yol kesen bölücü terör örgütü mensubu PKK/KCK'lı teröristlerce Diyarbakır'dan Trabzon'a giden yolcu otobüsünde seyahat eden bir yabancı uyruklu şahsın kaçırılması ve bir şahsın da aracının yakılması olayı ile ilgili olarak teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla bölgede operasyon yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "4 Haziran 2012 günü anılan bölgeye yapılan operasyonda, sabah saat 7.30 sıralarında mayına basan jandarma uzman çavuş şehit olmuş, olay bölgesine olay yeri inceleme ekibi ile birlikte intikal etmekte olan Lice İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı aynı bölgeye yakın bir başka noktada ikinci bir mayına basarak şehit olmuştur. Konuyla ilgili olarak başlatılan operasyonel faaliyet devam etmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ayrıca 2 Haziran 2012 günü kaçırılan İngiliz uyruklu bir kişi de 3 Haziran 2012 günü akşam saatlerinde serbest bırakılarak Bingöl ili Genç İlçesine gelmiştir. Konuyla ilgili gerekli işlemlere başlanmıştır."

Bu konularda ilginizi çekebilir