İki yıl Avrupa'dan men kapıda

Galatasaray Başkanı Özbek, UEFA'nın Galatasaray'ı 1+1 yıl Avrupa'dan men etmek istediğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısından sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Özbek, UEFA'ya sundukları mali raporlar hakkında bilgi verdi. Dursun Özbek, Sportif AŞ'nin, UEFA incelemesine tabii tutulduğu 2012-2013 sezonunda 38 milyon euro, 2013-2014 sezonunda 70,4 milyon euro, 2014-2015 sezonunda ise 55,8 milyon euro zarar ettiğini aktardı.

Özellikle mali eksikliklerin halının altına süpürüldüğünü vurgulayan Özbek, "Dün akşam UEFA'dan bir mektup aldık. Bu mektupta, söz konusu tablo yansıtılmış, kulübümüzle yaptıkları mutabakat çerçevesinde tablonun kabul edilemez olduğu söyleniyordu. Mektupta, 'izlenen 3 dönem raporları çerçevesinde Galatasaray Kulübünün 2016'nın sonuna kadar bu tabloyu düzeltmesi mümkün değil' yazıyordu. Onlara gönderdiğimiz raporlarda ilk yarı zararının 30 milyon euro olduğunu söyledik. Bu, her ne kadar iyileşme gibi gözükse de UEFA tarafından kabul edilmedi" diye konuştu.

Özbek, "Savunmamızı da dikkate alan inceleme komisyonu, Galatasaray Kulübünün iyileştirme çabalarına rağmen, 2015-2016 sezonu bitimine kadar tablodaki 134 milyon euroluk zararı kapatmasının mümkün olmadığını belirterek, üst komiteden 1+1 yıl olarak Avrupa kupalarından men edilmesini istedi. Bu bir karar değil, mütalaadır. Şubat ayının sonuna doğru bu komite bizi davet edecek. Görüşlerimizi kendilerine tekrar ileteceğiz. Savunmamızı en iyi şekilde yapacağız. Galatasaray'ın ceza alamaması veya kabul edilebilir ceza ile çıkması için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Bu tablo çerçevesinde başımızın ağrıyacağını biliyoruz"

UEFA görüşmelerinde iyimser bir tablo çizdikleri yönünde yapılan eleştirilere yanıt veren Dursun Özbek, hala iyimser olduğunu dile getirerek, "Bu tablo çerçevesinde başımızın ağrıyacağını biliyoruz" dedi.

"Transferler devam edecek"

Özbek, teknik direktör Mustafa Denizli'nin raporu çerçevesinde transfer çalışmalarının da devam edeceğini belirterek, "Feda gibi bir aksiyon içinde değiliz" şeklinde konuştu.