İkizdere Vadisi yargıya taşınıyor

Bakan Eroğlu, İkizdere Vadisi'ni doğal sit alanı ilan edilmesinin kararını yargıya götürecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İkizdere Vadisi'ni doğal sit alanı ilan eden Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun bazı kuruluşlardan görüş almamasının usulsüzlük olduğunu ifade ederek, kararı yargıya götüreceklerini bildirdi.

Keçiören Belediyesinin park açılışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kararı alırken Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Özel Çevre Koruma Kurulundan görüş alması gerektiğini belirtti.

Eroğlu, hidroelektrik enerjinin bütün dünyada temiz ve doğayı koruyan en önemli enerji kaynaklarından birisi olduğunu vurgulayarak, "Ama nedense enerjide dışa bağımlı olmamıza rağmen sularımız yıllarca boşa aktı, biz baktık" dedi.

Türkiye'nin hidroelektrik enerji kaynaklarını harekete geçirmek için önemli bir hamle yaptıklarını anlatan Eroğlu, "Önümüzü kesmek isteyenler var. Ben buna şaşıyorum" diye konuştu.

Eroğlu, enerji sektöründe çok büyük bir pasta olduğunu ve bundan pay almak isteyen çeşitli gruplar bulunduğunu dile getirerek, bu grupların "kasıtlı veya bilmeden" harekete geçtiklerini söyledi.

Eroğlu, "Türkiye'de hidroelektrik enerjinin önünü kesmek için maalesef çok büyük bir girişim var" dedi.

Kararın ardından santral yapımıyla ilgili bundan sonraki planlarının ne olacağının sorulması üzerine Eroğlu, "Kararı yargıya götüreceğiz, hukuki işlemlere başlayacağız. Bazı kurullardan görüş alınmaması suretiyle usulsüzlük yapılmıştır. Dolayısıyla bununla ilgili gerekli incelemeleri başlatacağız. Başkalarının gazına gelerek, enerji sektöründen pay almak isteyenlerin gazına gelerek, onların piyonu olmak son derece yanlıştır" dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir