”İktidar, demokrasiyi genişletti”

Arınç, AKP Manisa İl Başkanlığı'nın ağustos ayı Danışma Kurulu toplantısında konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, iktidarın demokrasiyi daha da genişlettiğini, millet iradesinin önündeki engelleri kaldırdığını ifade etti.

AKP Manisa İl Başkanlığı'nın ağustos ayı Danışma Kurulu toplantısında konuşan Arınç, son günlerde çok acı olaylar yaşandığını, İstanbul Güngören'deki terör saldırısının ardından, olayın faillerinin yakalanmasıyla biraz olsun teselli bulduklarını söyledi. Bir kaç gün önce de Konya Taşkent'te gaz kaçağı sebebiyle patlama olduğunu ve bir bina yıkıldığını hatırlatan Arınç, "Yavrularımız hayatını kaybetti. Hata, kusur, tedbirsizlik sunucunda oldu. Tabii ki takdiri ilahi de bu olayda vardır. AKP ailesinden Osman Yağmurdereli vefat etti. Son 1 yıldır çok ciddi meclis çalışmaları vardı. Orman yangınlarına dikkat etmemiz lazım. Ya düşmanlık veya çok büyük cahillik sonucu bu olaylar olmaktadır. Bu yüreğimizi dağlayan olaylar sebebiyle, milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Mevcut iktidarın demokrasiyi daha da genişlettiğini, millet iradesinin önündeki engelleri kaldırdığını anlatan Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

"(AKP) nasıl olmuş da laiklik karşıtı eylemlerin odağı olmuş. Ben TBMM Başkanıyım, meclis kürsüsünden demişim ki, (Laiklik yeniden yorumlanmalıdır. Türk Milletinin yapısına uygun bir batı tipi laiklik anlayışına ihtiyacımız vardır.) Ben sivil kurumun bir mensubu olarak, askerin önünde bu konuşmayı yapmıyorum. Ne yapıyorum, milletin oylarıyla Parlamentoya girmiş milletvekillerinin önünde diyorum ki, bu ülkede özgürlükler genişlemelidir. Toplumsal barış kurulmalıdır. Ve sivil irade güçlü olmalıdır. Bu benim görevimdir. Anayasanın 83'üncü maddesine göre, meclis kürsüsünde konuşmamızdan sorumlu olmadığımız yazıyor. Onu da ben yazmadım. 82 Anayasası'na koymuşlar. Bu iddianameye baktıktan sonra Türkiye'ye bakıyoruz. Hayır Türkiye'de böyle bir tehlike yok. Halkın böyle bir derdi yok. İsteyen istediği gibi giyinebilirse, TBMM'de şeri esaslara dayalı bir kanun da çıkmıyorsa, bunu da hiç kimse aklından geçirmiyorsa, laiklik nasıl zedelenebilir? Kendi anlayışlarına göre bizim hareketlerimizi bir tehlike olarak gördüklerini üzülerek müşahede ettik."

"Arsenik miktarı yüksek"

Manisa'da daha önce yaptığı bir basın toplantısında İzmir'in içme suyundaki arsenik miktarının yüksek olduğunu söylediğini anlatan Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Belediye başkanının iyi ve dürüst bir insan olmasına rağmen, bu konuda çalışmalar yapması gerektiğini söylemiştim. Medyamızın bir kısmının gözü kapalı. Eğer AKP belediye başkanı olsaydı divanı harbe kadar götürürlerdi (Niçin bu suda arsenik var ve niye halka bu suyu içiriyorsun) diye. Bizim başkanımız aslan' demeye başladılar.' Yani ben iyi niyetli olanları bir kenara koyuyorum. Ama gözü kapalı olanlara 'Bu sudan çok memnunsanız size afiyet olsun' tavsiyesinde bulunuyorum."