İktidar topallıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İmralı'daki görüşmelere ait olduğu iddia edilen tutanaklara ilişkin, "Bu iş yeniden çok ciddi bir sabun operasına dönüyor ve bu gelişmeler milletin içine hiçbir şekilde sinmeyecek" dedi.
Öztrak, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan'ın, köprü ve otoyol özelleştirmesinin iptaline ilişkin gerekçelerini değerlendirdi.
İhalenin iptalini ve Başbakan'ın hassasiyetini olumlu bulduğunu ifade eden Öztrak, "Keşke Başbakan aynı hassasiyeti TEKEL'in veya TELEKOM özelleştirmesinde gösterseydi" dedi.
Başbakan'ın iptal gerekçesini açıklama şeklinin bizzat kendi bakanını sıkıntıya düşürdüğünü ileri süren Öztrak, şunları kaydetti:
"Başbakan fiyatı ucuz buluyor ve 'bu fiyatı kabul edersem vatana ihanet etmiş olurum' diyor. Başbakan'ın Maliye Bakanı ise Aralık ayında özel bir TV kanalında köprülerin ucuza gittiğine yönelik eleştiriler ifade edildiğinde, fiyatı ucuz bulanları ezber konuşmakla suçluyor. Şimdi ne yapalım, Başbakan'ın ifadelerini ihbar kabul edip, Anayasa Mahkemesi'ni Yüce Divan için göreve mi çağıralım? Böyle bir devlet yönetimi olur mu? Ben uzun bir süredir ifade ediyorum. AKP iktidarı artık topallayan bir ördektir."
"İmralı'dan yansıyan tutanaklar ve tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir soru üzerine Öztrak, şu ifadeleri kullandı:
"Biz baştan beri, 'kamuoyuna bilgi verin' dedik. Bu görüşmelerde ele aldığınız konular milletin içine sinsin, bu görüşmelerde kendi ikbalinizi gözetmeyin. Görüşmelerin her safhasında ana muhalefete, muhalefete, TBMM'ye bilgi verin ki ortalık böyle karmakarışık olmasın.
Şu çıkan tutanaklara bakın. Bu kimin içine sinebilir ki? Yani orada terör örgütünün başı hapiste diyor ki, 'ben bu iktidarla kaç yıldır koalisyon yapıyorum. Bu iktidarı iktidarda tutan benim.' Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün mü? Dediklerim olmazsa da 50 bin tane başıbozukla dünyayı dar ederim gibi tehdit savuruyor. Kimsin? Yani kusura bakmayın ama arkadaşlar, bu iş yeniden çok ciddi bir sabun operasına dönüyor ve bu gelişmelerin milletin içine hiçbir şekilde sinmeyeceği kanaatindeyim."