İKV Başkanlığına Ayhan Zeytinoğlu yeniden seçildi

55. Olağan İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ayhan Zeytinoğlu yeniden seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İktisadi Kalkınma Vakfı'nda (İKV) Başkanlık görevini yeniden Ayhan Zeytinoğlu üstlendi.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, bugün gerçekleştirilen 55. Olağan İktisadi Kalkınma Vakfı Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ayhan Zeytinoğlu tekrar seçildi.

İKV'nin yeni Yönetim Kurulu'nda Ayhan Zeytinoğlu, Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Işınsu Kestelli, Atila Menevşe, Ahmet Sayar, Yavuz Canevi, Dr. Zeynel Abidin Erdem, Bülent Kasap, Zeynep Bodur Okyay, Sedat Zincirkıran, Ali Sami Aydın, Sami Yılmaz, İlhan Soylu, Şükrü Alkan, Özgür Burak Akkol, Simone Kaslowski, İsmail Gülle, Hasan Hüseyin Coşkun ve Mustafa İçöz yer aldı.

İKV'nin mütevelli kurum başkanları, destekçi kurum temsilcileri ve delegelerinin katılımıyla İstanbul'da yapılan Genel Kurul'da, Başkan Zeytinoğlu Temmuz 2016-Temmuz 2017 tarihleri arasında vakfın faaliyetlerini içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Genel Kurul'un açış bölümünde ayrıca, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Selim Yenel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkan Yardımcısı İrfan Özhamaratlı ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros birer konuşma gerçekleştirdi. Mütevelli kuruluş temsilcileri, AB üyeliği perspektifinin daha da ön plana çıktığını belirterek, İKV'nin "Türkiye'nin AB uzmanı" olarak bu süreçte kritik bir rol oynadığına işaret ettiler.

İKV Başkanı Zeytinoğlu, konuşmasında, 2017'nin ilk çeyreğinde yüzde 5 olarak kaydedilen büyüme hızının tüm olumsuzluklara rağmen Türk ekonomisinin canlanma yolunda olduğunu gösterdiğini belirtti. Türkiye'nin kalkınmasında ve demokratikleşmesinde AB sürecinin olumlu etkileri olduğunu belirten Zeytinoğlu, yapısal reformlar, temel hak ve özgürlüklerin tesisi ile hukukun üstünlüğü açısından da AB üyelik sürecinin önemli bir çıpa olduğunu ifade etti.

Zeytinoğlu, Türk iş dünyası, sanayi, tarım ve hizmet sektörleri açısından yeni fırsatları gündeme getirecek olan gümrük birliğinin güncellenmesinden fayda sağlamak için kapsamlı bir strateji çerçevesinde gerekli uyum ve hazırlık çalışmalarının yapılmasının son derece önemli olduğunu vurguladı. Zeytinoğlu ayrıca, Türkiye'nin OHAL koşullarını aşarak normalleşme sürecinde ilerlemesi, demokratik ve yapısal reformlara hız verilmesi ile bu olumlu gidişatın daha da pozitif bir seyre dönüşmesini ümit ettiğini dile getirdi. Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"Başta TOBB olmak üzere değerli mütevelli kurumlarımız ve destekçilerimizin katkıları ile Türkiye'nin AB uzmanı olarak ülkemizin kalkınması, demokratikleşmesi ve küresel sisteme entegrasyonu açısından son derece önemli olan AB ile ilişkiler ve küresel gelişmeler konularında çalışmaya devam etmeyi ve bizden beklenenlerin ötesinde fayda sağlamayı hedefliyoruz."