İlaç sıkıntısına karşı harekete geçiyorlar

İlaçlarda kamu kurum iskontolarının artırılması sonrasında ortaya çıkan tabloya çözüm aramak için bürokratlar ve sektör temsilcileri biraraya geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İlaçlarda kamu kurum iskontolarının artırılması sonrasında ilaç sıkıntısının giderilebilmesi için bugün ilgili bürokratlar, sektör temsilcileri ile biraraya geliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar başkanlığında yapılacak görüşmede, mağduriyetin ortadan kaldırılması için alınacak tedbirlere ilişkin görüşler sektör temsilcilerine iletilecek ve en fazla bir hafta içinde kritik ilaçlarla ilgili bir sonuç alınarak vatandaşın mağduriyeti giderilecek.

SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Karaşen, yaptığı açıklamada, son günlerde gündemde yer alan ilaçta kamu iskontosunun artışı ve ilaç sıkıntısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sektöre, belirlenen global bütçeye göre "bahane bulunmadan" ilaçların temin edilmesi gerektiğini ifade ettiklerini dile getiren Karaşen, "Devlet olarak biz, global bütçe aşıldığı takdirde ise bunun gereğini yaparak tedbirleri alacağımızı' söyledik" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir