İlginç hobisi mesleği oldu

Tasarladığı balonla uzaktan kumandayla havadan fotoğraf çekmeye başlayan Fatma Denk, açtığı iş yerinde, "hexacopter" adı verilen aletle gökyüzünden çekim yaparak para kazanmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

OSMANİYE - Osmaniye'de, ortaokul mezunu kadın, havadan yeryüzü fotoğrafı çekme hobisini mesleği haline getirdi.
 
u1.jpg
 
Yaklaşık dört yıldır hobi olarak kendi tasarladığı ekipmanlarla havadan yeryüzü fotoğrafı çeken Fatma Denk (41), katıldığı girişimcilik kursu sonunda hobisini mesleği haline getirmek için iş yeri açtı.
 
[PAGE]
 
Denk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır fotoğrafa ilgi duyduğunu, özellikle gökyüzünden çekilen manzara fotoğraflarını araştırdığını söyledi.
 
u2.jpg
Bir helikopter pilotuyla yaptığı görüşmede havadan fotoğraf çekmenin oldukça maliyetli olduğunu öğrendiğini anlatan Denk, "Havadan manzara fotoğrafı çekmeyi çok istiyordum. Bunu nasıl yapabilirim diye düşündüm ve dört yıl önce konu hakkında hiçbir eğitim almadığım halde bir balon tasarladım. Balonun hareketi kumanda ile sağlanıyordu ve bir fotoğraf makinesini taşıyabilecek güçteydi. Aşağıdan hem balonu yönetip hem de fotoğraf makinesinin uzaktan kumandasıyla fotoğraflar çektim. Ortaya çok güzel şeyler çıktı" dedi.
 
[PAGE]
 
Balonun şişirilmesinin ve uçmasının zahmetli bir iş olduğunu ifade eden Denk, daha sonra "hexacopter" adı verilen aleti kullanmaya başladığını söyledi.
 
u3.jpg
Hexacopterin bazı parçalarının sabit olduğunu, geriye kalan parçalarını ise kendisinin monte ettiğini anlatan Denk, bu sayede daha güzel fotoğraflar çektiğini kaydetti.
Ortaokul mezunu olan 3 çocuk annesi Denk, ailece fotoğraf çekmeyi sevdiklerini, 5 yaşındaki oğlunun bile fotoğraf makinesine aşina olduğunu belirtti.
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik kursuna katıldığını bildiren Denk, şöyle devam etti:
 
[PAGE]
 
u4.jpg
"Kurstan sonra hobi olarak yaptığım fotoğrafçılığı meslek haline getirebilmek için iş yeri açtım. Daha önce fotoğrafçılık kursuna gitmiştim. Şimdi bu işi profesyonel olarak yaptığıma göre daha iyi bir eğitim almalıyım diye düşündüm. Mersin'de Halk Eğitim Müdürlüğü'nde ileri fotoğrafçılık kursuna katıldım. Her hafta sonu eğitim için Mersin'e gidiyorum. Açtığım iş yerinde kurum ve kuruluşlar için havadan fotoğraflar çekmeyi amaçlıyorum. Hexacopter istediğimiz yüksekliğe çıkabiliyor. Valiliklerin, belediyelerin veya tapu müdürlüklerinin havadan ihtiyaç duydukları bütün fotoğrafları ve videoları çekebilirim. Organize sanayi bölgelerini, tatil köylerini veya arazileri havadan görüntüleyebilirim. İstenirse reklam filmi bile çekebiliriz. Ailemin desteğiyle işimi kurdum ve hobi olarak başladığım işimle ailemin bütçesine katkı sağlamak istiyorum."