İlk bireysel başvuru Silopi'den

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru kapsamında Silopi'de ilk bireysel başvuru yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
ŞIRNAK - AİHM'de hak ihlalleri nedeniyle açılan davaların sayısını azaltmak amacıyla hayata geçirilen Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru kapsamında Silopi'de ilk bireysel başvuru yapıldı.
 
Avukat Mehmet İhsan Kalkan, Silopi'de sürmekte olan bir tazminat davasında müvekkili Çeko Ökten tarafından Silopi Asliye Hukuk Mahkemesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü aleyhine, 2006/218 esas sayılı dosya üzerinden, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru kapsamında Silopi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.
Başvurudan sonra gazetecilere açıklama yapan Kalkan, Silopi'de uzun süreden beridir devam eden tazminat davasının haksız ve hukuki dayanaklardan yoksun bir şekilde ret edildiğini, bunun üzerine iç hukuk yollarında başvurulması gereken tüm yargı mercilerine başvurduklarını ve sonuç alamamaları üzerine, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı kapsamında hazırlanan dosyayı Silopi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne teslim ettiklerini söyledi.
Kalkan, Anayasa Mahkemesi'nden de sonuç alamadıkları takdirde davayla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını da sözlerine ekledi.
Bu konularda ilginizi çekebilir