İller Bankası daha özerk hale geldi

Bankanın Genel Müdürü Atasoy, anonim şirket statüsüyle birlikte bankanın uluslararası düzeyde faaliyet yürütebilecek hale geldiklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - İller Bankası A.Ş Genel Müdürü Hidayet Atasoy, "Anonim şirket statüsü ile beraber daha özerk ve özgün bir yapıya, uluslararası faaliyette bulunma imkanına ve inisiyatifine kavuştuk" dedi.

Atasoy, ikinci başkanı olduğu Sümer Lisesi Mezunları Derneği'nin yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'yi ziyaret etti. Atasoy, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, anonim şirket statüsüne kavuşan kurumlarının, temel faaliyetlerinde değişen birşey olmadığını söyledi.

Yine belediyelerin ve il özel idarelerin bankası olduklarını ifade eden Atasoy, şöyle devam etti:

"Onların her türlü kentsel projelerinin finansmanını yürüteceğiz, proje geliştireceğiz, onlara danışmanlık yapacağız, fiziki olarak daha çok projeye girmiş olacağız ama anonim şirket statüsü ile beraber daha özerk ve özgün bir yapıya, uluslararası faaliyette bulunma imkanına ve inisiyatifine kavuştuk. Aynı zamanda ortaklık payı belediyelerimiz açısından oldukça düşük, komik bir orana geldi. Sanki aidat gibi oldu. 1 yıl içinde belediyelerin üzerine 700-800 milyon liralık daha az bir yük binmiş olacak. Bundan sonra belediyelere dönük olarak, bir banka gibi daha etkin ve verimli çalışacağız."

Atasoy, çalışmaların tamamlanmasıyla inşaat yürüten bir kurum yerine belediyelerin ve özel idarelerin finansal ihtiyacını karşılayan bir hüviyete kavuşmuş olacaklarını belirterek, işlerin yoğun olduğu yerlere hemen bir şube ya da bölge müdürlüğü kurabilecek bir yapıda olduklarını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir