”IMF ile ilgili çalışmaların devam ettiğini öğrendik”

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, TÜSİAD heyetinin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan ile yaptığımız görüşmede, IMF ile ilgili çalışmaların devam ettiğini öğrendik" dedi.

TÜSİAD heyetinin, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı ziyaretinin ardından Yalçındağ, Ankara'da hükümet yetkilileriyle yapılan görüşmeler konusunda açıklamalarda bulundu. 

Gazetecilerin, IMF konusunda Bakan Babacan ile görüşmelerinin içeriğini sorması üzerine, Yalçındağ, IMF konusunun bir süreç olduğunu ve bu süreç çerçevesinde çalışmaların devam ettiğini öğrendiklerini söyledi.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, hükümetin yapısal reformlar konusunda da çaba içinde olduğunu gözlemlediklerini kaydetti.

Hükümet yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde bir başka önemli konu olarak Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunun bir an önce yasalaşması konusunun ele alındığını ifade eden TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, TBMM tatile girmeden önce bu yasaların çıkarılabileceği izlenimi edindiklerini belirtti.

Yalçındağ, hükümet yetkililerinin bu konuda kendilerinden muhalefet partileriyle görüşmelerini istediklerini kaydetti.

TÜSİAD yetkilileri, bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki görüşmelerinde kıdem tazminatı konusunun gündeme geldiğini ve görüşmede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in kazanılmış haklar kaybolmamak şartıyla kıdem tazminatı üzerinde bir çalışma yapıldığını söylediğini aktardılar.

Konu kriz ve Türkiye'deki gelişmeler

Babacan ile görüşmelerinde, küresel kriz ve Türkiye'deki gelişmeleri ele aldıklarını belirten Yalçındağ, Türkiye'yi, daralan ekonomik koşullardan en az zararla çıkartacak ve kriz sonrasında rekabetin güçlendirilmesini sağlayacak, önceki programdaki reformları da içeren bir yüksek büyüme programının önemini dile getirdiklerini söyledi.

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, Ankara'daki temasları çerçevesinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile siyasi reformlar konusunu ağırlıklı olarak görüştüklerini belirtirken, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile eğitim konusunu ele aldıklarını, eğitimin, insan kaynakların açısından hem Türkiye için hem iş dünyası için önemine değindiklerini anlattı.

Yalçındağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Avrupa Birliği konusu başta olmak üzere dış politikadaki gelişmeleri gözden geçirdiklerini, Davutoğlu'nun, iş dünyasına olumlu bakışını gözlemlediklerini belirtti.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Anayasa, yargı reformu ve siyasi partiler yasası gibi konuları görüştüklerini belirten Yalçındağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile işsizlikle mücadele ve istihdamın artırılması konusunu ele aldıklarını, istihdam paketi üzerindeki çalışmaların devam ettiğini gördüklerini ifade etti.

TÜSİAD yönetim kurulu üyelerinden Volkan Vural da bir soru üzerine, Avrupa Birliği ile ilgili yasaların bazılarının, Meclis tatile girmeden çıkartılması arzusunda olduklarını söyledi.