İMKB dünkü kayıpların tamamını geri aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL  - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) dünkü düşüşte yaşanan kayıpların tamamı bu dakikalarda görülen yüzde 2'yi aşan yükselişle geri alındı.
Dün güne 78.831,90 puandan başlayan İMKB 100 endeksi banka hisseleri önderliğinde hızlı bir düşüş yaşamış ve günü 77.255,83 puandan tamamlamıştı. Bugün güne pozitif başlayan İMKB'de kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in açıklamalarının da etkisiyle yükseliş hızlandı ve endeks 78.886,68 puan ile dünkü açılış seviyesinin de üzerine yükseldi.
 
Endeks üzerinde ağırlığı yüksek bankacılık endeksi bu dakikalarda yüzde 2,62 oranında değer kazanırken, holding hisselerinin yükselişi ise yüzde 3'ü aştı.
Analistler Fitch'in açıklamalarında beklenilenden farklı bir şey olmadığını, bununla birlikte risklerin azaldığının vurgulanmasının tepki alışlarını tetiklediğini belirtiyor.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch yaptığı açıklamada özetle, terörle mücadele yasasına dair düzenlemelerin, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) üyeliğinin askıya alınma riskini azalttığını belirtti.